Weekend cu mama (Clujul strălucește)

A venit la Cluj pentru câteva zile și până acum nu ne-am plictisit. Ieri am trecut prin Piața Unirii și am căscat un pic gura la deschiderea TIFF. Iată câteva poze, apoi mai povestim. Unele sunt făcute cu mobilul, altele cu camera, după cum am apucat. 

Veniți pe jos din Mărăști, am tras pe dreapta la un local de pe Eroilor, pentru a servi un rom și a lăsa ploaia să treacă. După ce ea s-a oprit a apărut curcubeul din prima imagine.  


Apoi ne-am intersectat cu festivitatea de deschidere TIFF, deși credeam că ea se mutase la Cinema Florin Piersic, din cauza ploii. Din Piața Unirii ne-am deplasat în cea a Muzeului, pentru a lua cina la Camino. Pentru a doua oară în trei zile am servit acolo un pui tikka masala cu orez, este delicios.

Azi vremea a fost superbă, așa că am luat-o prin Parcul Central (amenajat și dischisit nevoie mare, așa ca înainte de alegeri) către Cluj Arena. Acolo se desfășura o competiție de atletism pentru piticoți, lucru care m-a bucurat, deoarece iată că se folosește și mult dicutata pistă la ceva. Am achitat 7 lei intrarea, pentru a admira stadionul aproape gol și competiția ălora mici. Mama a fost impresionată de arenă.

De la stadion am plecat la fosta terasă Roland Garros, actualmente Bricks (M)eating Point. Nota 10 pentru transformare. Vechiul pub/terasă prăfuit, de roacări mai mult sau mai puțin obosiți, a devenit acum un local foarte stilat. E drept că prețurile îți cam înțeapă inima, dar merită. Am mâncat o supă cremă de morcovi și portocale, mmm, divină. La felul doi jur că nu rețin ce am mâncat, gurmandul cocalar din mine apreciind trecerea de la micii cu muștar și cartofii prăjiți la o combinație mult mai stilată.

Serviciul este ireproșabil, au adus imediat atât comanda cât și nota de plată. Pe vremea Roland Garros așteptam mâncarea minimum 45 minute din momentul comenzii. Recomand acest local cu mare căldură; măcar o dată pe lună să dați pe acolo, mai ales că și terasa, care levitează practic peste Someș, este superbă, după cum puteți vedea mai jos.Bineînțeles: și eu sunt superb!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele