User-unfriendly

V-am spus acum 2 luni că detest tot ce aparține acestui gen. Ușa de la intrarea blocului în care locuiesc se încadrează aici. Tocmai am coborât să mă aprovizionez pentru meciurile din seara asta, ocazie cu care mi-am lăsat câteva bucăți de piele într-un șurub al acelei uși. 

Cum așa? Păi s-ar putea spune din repezeală și neatenție, dar mai degrabă ar trebui specificat că acel șurub n-are ce căuta acolo în lipsa interfonului pe care ar fi trebuit să-l susțină. Trebuie fie înlăturat, fie acoperit cu ceva, fiindcă te poate zgăria sau lovi. Uite așa am dat cu umărul în el și cum eram în maieu m-am tăiat binișor. Ajuns înapoi acasă m-am tratat cu parfum și after-shave, după ce am constatat că n-am nici spirt, nici leucoplast. Am și sângerat un pic, din fericire fără să mă ia cu amețeală, eu fiind trimis de regulă în lumea visurilor destul de repede când vine vorba de sânge.

Ar fi foarte simplu să nu tolerăm chestiile greu de folosit sau periculoase, dar nu prea o facem. Producătorii lor ar trebui taxați. Vezi cuiele și sârmele din uși, arcurile care le fac foarte greu de deschis, trenurile cu scări greu de escaladat și pentru tineri, nu mai vorbim de bătrâni cu bagaje, bara din autobuz pusă la o înălțime unde numai Ghiță Mureșan ajunge, site-urile cu grafică și meniuri imposibile, gagdet-urile așijderea, mașinile care intră greu în marșarier, fermoarele care merg greu, se blochează sau se prea-deblochează, lăsându-te cu Fly-ul deschis, canapelele care-ți rup mijlocul când le desfaci ca să te culci, chiuvetele publice cu senzori imbecili ce trebuie musai identificați pentru a fi binecuvântat cu un cumshot anemic de apă, sticlele cu capace care-ți fac rană la mână când încerci să le deschizi, decodoarele oferite de companiile de cablu TV și cele X telecomenzi pe care trebuie să le butonezi până poți în sfârșit privi un nenorocit de canal și...vă las pe voi să completați interminabila listă. Ce lucruri user-unfriendly vă scot din minți?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele