Susan Sarandon, ce doamnă!

Este neschimbată această ființă, chiar și la 65 de ani. Am văzut-o acum câteva zile în Jeff, Who Lives at Home, o comedie și nu prea (sau nu numai), apărută anul trecut, pe care o vor aprecia în special cei care cred în semne. În film îl veți recunoaște și pe Ed Helms din The Hangover. Cu ocazia asta mi-am făcut timp să văd un film pe care-l aveam pe listă de ceva vreme: Dead Man Walking, pentru care splendida Susan a luat Oscar de rol principal.


Filmul a fost regizat de soțul lui Susan la acea vreme, Tim Robbins. Sean Penn joacă rolul unui condamnat la moarte care leagă o legătură sufletească printre gratii cu o călugăriță, jucată de Sarandon. Pentru acest rol Penn a primit una dintre cele cinci nominalizări Oscar ale sale (toate de rol principal, dintre care a câștigat două). Este foarte bun filmul, dacă nu l-ați văzut până acum făceți-vă timp. 

În timp ce căutam o imagine cu Susan pentru acest articol, am dat și peste așa ceva. Ha? E drept, acolo nu avea 65 de ani, ci doar 63...

În altă ordine de idei, vă era cumva dor de Jere, Bobi sau Suielăn? Tocmai s-a lansat o nouă serie din Dallas, prieteni. Mi-am descărcat primele două episoade, din curiozitate. Larry Hagman, 80 de ani (J.R.), Patrick Duffy, 63 de ani (Bobby) și Linda Gray, 71 de ani (Sue Ellen) au și acum roluri principale, alături de copiii lui J.R și Bobby, ale căror personaje au fost făcute parcă prea asemănător cu cele ale taților. Latura asta este un pic telenovelistă, aceleași intrigi și lupte stupizele pentru Southfork și Ewing Oil. În aceste prime episoade apar și Lucy și Ray, mult mai fugitiv însă. Mi-a plăcut că este o scenă trasă pe minunatul stadion Cowboys, despre care v-am povestit recent. Și mai mi-a plăcut ceva: privirea și stilul lui J.R., neschimbate și inconfundabile, în ciuda vârstei foarte înaintate a actorului. Este marcă înregistrată acest stil al afaceristului fără scrupule. Nu știu dacă voi urmări și următoarele episoade, rămâne de văzut. 

Încheiem tot cu Susan, iat-o când a primit Oscarul.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele