Recomandări pentru hipsterii care o ard trendy cu Nicușor Dan

Abia aștept să treacă alegerile ca să scap de propaganda care i se face ăstuia de către toți naivii care au senzația că în politică există independenți, că o campanie electorală de amploare se face prin voluntariat, că dacă cineva a semnat pentru candidatura cuiva înseamnă că automat îl va și vota sau că de la  6-8% cât are Nicușor în sondaje îl poate bate pe Oprescu care are 65% (și asta prin marketing în rețea și click-uri pe Facebook), ignorând bunul simț, logica și statistica matematică.

Pentru că eu mi-am exprimat deja de câteva ori punctele de vedere, acum vă invit să-i citiți și pe alții, care discută mai eleborat ca mine, de la Deutsche Welle la un blogăr de blogăr care nu pune preț pe etichetă. Să purcedem.

Nicuşor Dan este într-un anumit sens un fenomen de ”elită”, un fenomen care îi antrenează pe oamenii cunoscuţi, care depind foarte mult de publicul lor şi care sunt preocupaţi în cel mai înalt grad de reputaţia lor în sânul ”cercului” din care fac parte. ”

Pentru unii dintre ei "votez cu Nicuşor Dan” înseamnă de fapt, ”nu pot vota cu candidatul unui PDL degradat şi nici nu pot trece fără să-mi pierd stima publicului în tabăra cealaltă, de care mă despart ani de adversităţi ireductibile”.

Operaţiunea Nicuşor Dan, care a provocat atâta frenezie şi entuziasm în cercurile ”fine” sau în cele ”trendy” ale societăţii bucureştene este una care vizează o salvare de grup, o cale de a face viaţa posibilă pentru aceia care au investit prea mult într-o formulă politică perdantă.

Articolul complet aici.

E al dracului de trendy să te declari azi susţinător al lui Nicuşor Dan. Simona Tache, Cristian Manafu şi mulţi alţi oameni mişto vorbesc despre Nicuşor Dan ca despre Mesia. Cu argumente foarte bune pentru cei care nu se pricep la politică. Îmi aminteşte de efervescenţa pro-Traian Băsescu din 2004. Ei bine, nu. Eu n-o să mai cad încă o dată în plasă.

Nicuşor Dan, oameni buni, mă tem că nu este decît un iepure pentru PDL. Pentru ca PDL, prin candidatul Prigoană, să poată spera la Primăria Capitalei, are nevoie de mai mulţi iepuri care să ronţăie din morcovul imens cu care este cotat Oprescu în sondajele de opinie. Gigi Becali, Anghel Iordănescu, Irinel Columbeanu, Nicuşor Dan nu au altă menire decît să fure voturi de la Sorin Oprescu.

Articolul complet aici.


Majoritatea celor care il sustin pe Nicusor Dan habar n-au cine este, cu ce se ocupa, cat e de capabil, ce program are si alte banalitati de acest gen. Pentru ei importanta este ideea reprezentata de acesta, anume omul independent, deci liber!, care lupta impotriva sistemului. Iar pe post de circumstanta favorizanta este invocata lipsa unei oferte satisfacatoare. "Cu cine sa votez, dom'le? Cu Columbeanu, cu Becali sau cu Iordanescu?". Pentru ca, in mod clar, pentru aceasta categorie de "rebeli electorali" candidati de genul Oprescu sau Prigoana nici nu intra in procesul de evaluare. Sunt vinovati din start, produse ale sistemului, corupti, ticalosi si incapabili. Si atunci de ce n-am incerca ceva nou? Mai rau decat pana acum n-are cum sa fie.

Articolul complet aici


Ştiţi cu cine o să votez eu? Cu nimeni. Nu-s nici destul de prost, nici destul de tânăr încât să cred porcăria aia cu „votul tău contează”. Votul meu nu contează. Votul tău nu contează.

„Dar coaie, dacă nu votezi cu tipul ăla, o să câştige tipul ălălalt.” Aşa, şi?

Nu particip la jocul vostru de căcat. Dacă aş vota, orice aş vota, aş valida şarada asta penibilă. Ar fi ca şi cum mi-aş da consimţământul.

„Dar coaie, Nicuşor Dan!”

Sugi pula. Eşti un hipster. Un hipster care o arde alternativ în Control, bea bere Grolsch, ascultă muzică indie, vrea să lucreze în publicitate şi votează candidat indie.

Şi ghici ce. Berea aia e la fel de proastă ca Neumarktul pe care-l beau muncitorii. Muzica voastră indie e la fel de seacă de esenţă ca cel mai băşit pop de radio. Şi candidatul vostru indie are aceleaşi promisiuni absurdo-SF fără termene de realizare şi fără baze reale sau plauzibile ca şi candidatul comercial.

Sunteţi doar voi hipsteri şi aveţi impresia că rahaturile voastre miros mai bine decât rahaturile lor.

Rahatul e rahat.

Articolul complet aici.

Vă invit de asemenea să vedeți cum și-a redactat Nicușor Dan programul electoral. Apropo, cică pentru a fi luat în serios își va schimba numele: se va numi Nicușor Dănuț. 

Nu știu dacă votați sau nu cu Nicușor Mesia Dan ăsta, dar poate măcar rămâneți un pic pe gânduri. Oricum, dacă votați cu el, o faceți degeaba. Nu iese. O faceți degeaba și dacă votați cu oricine altcineva. Stați acasă mai bine sau votați-i pe toți deodată, cu ambele mâini. Mie mi se rupe crâncen de viitorul primar al Bucureștiului. Tot ce încerc să fac prin aceste articole este să subliniez niște principii și să reacționez într-un fel la poluarea propagandistică la care sunt supus. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?