Probabil cel mai frumos stadion din lume

Când am publicat articolul ăsta nu știam de existența lui. Oricum, abia a împlinit 3 ani de la inaugurare. Este vorba de Cowboys Stadium, din Arlington, Texas. Are o capacitate de 80.000 de locuri, care se poate extinde la 110.000 pentru anumite evenimente care nu presupun folosirea integrală a suprafeței de joc. Dar mai presus de numărul de locuri este felul în care arată plus numărul și natura evenimentelor care pot avea loc acolo. 

Hai să vedem câteva date despre Cowboys Stadium, apoi să privim imagini.

  • Este al doilea stadion din lume, ca mărime, dintre cele care se acoperă integral cu acoperiș retractabil. Vorbim despre o acoperire totală, etanșă, cu acoperiș solid. Ce avem noi la National Arena, de exemplu, este altceva, mai soft. Arena nu devine practic o sală când o acoperi, în cazul nostru.
  • A costat 1.150.000.000$, fiind unul dintre cele mai scumpe stadioane construite vreodată.
  • Cubul video din centrul arenei susține cel mai mare ecran HD din lume - lungimea sa o depășește pe cea a unui teren de baschet (Guinness Book a atestat recordul). O singură dată au scos ecranul, pentru că U2 nu aveau loc să-și monteze scena, în cadrul turneului 360°. 
  • NBA All-Star Game-ul de acum 2 ani a avut loc pe Cowboys Stadium iar la el au asistat 108.713 spectatori, prilej cu care Guinness Book a mai înregistrat un record: meciul de baschet cu cea mai mare asistență din istorie. Noh, ce spuneți despre minunăția asta? Pe mine mă fascinează până și peluza aia "spartă", unde se pare că au pus sticlă. Stadionul ăsta merită să organizeze o finală de campionat mondial de fotbal, dar acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai devreme în 2026, iar până atunci cine știe câte arene sefeloide se vor mai construi. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?