Prezenţa câinilor în oraş, un factor psihilogic pozitiv

Relaxați-vă, nu m-am dilit subit. Afirmația din titlu este susținută de cretinoizii de la asociațiile de făcut laba pe bani publici, care mai nou nici măcar adăposturi pentru javre nu mai vor, frățioare, nici așa nu e bine! Câinii trebuie să rămână pe străzi, că altfel n-au cum să trăiască (la asociații mă refer). Rămân fără obiectul muncii și, în disperare de cauză, apelează la cele mai halucinante idei. 

Iar o să spună unii că sunt obsedat de maidanezi și că am cine știe ce traumă, dar toți cuțofilii ăștia nu fac decât să-mi dea dreptate când spun că nu există un instrument mai exact de măsurare a imbecilității umane decât dezbaterea pro câini comunitari. Fie că au un scop material bine definit (anume sunt oengiști și s-ar desființa dacă nu ar mai fi câini pe străzi), fie că sunt simpli cuțofili respinși de societate, având afecțiunea prost plasată, acești cretini produc genul ăsta de idei:

"Prezenţa câinelui urban în viaţa orăşeanului este un factor psihologic pozitiv. Din păcate, deţinerea unui câine ca animal de companie în apartament este de multe ori imposibilă şi a condus la îngrijirea de către oameni a acestor animale în jurul blocurilor, în parcuri sau alte zone frecventate de orăşean - manifestare absolut firească şi sănătoasă a preferinţei omului faţă de câine.  
Nu suntem de acord cu măsura reținerii în adăposturi a tuturor câinilor fără stăpân, fără deosebire. Considerăm că această măsură este inacceptabilă deoarece încalcă normele de bunăstare prevăzute în Legea de protecţie a animalelor, în Convenţia europeană pentru animalele de companie şi în alte tratate interne şi internaţionale pe care România le-a semnat.  
“Ei capată sindrom de captivitate, ceea ce îi face greu adoptabili sau duce chiar la scurtarea duratei de viață a acestora. La început câinele va fi stresat, apoi va avea mişcări repetitive la care este determinat într-un spaţiu restrâns: mişcarea în cerc, lovirea ritmică de pereţi şi apoi îşi va revendica ţarcul, afişând un comportament agresiv”, spun organizaţiile. 
Totodată, asociaţiile care vor protesta mâine arată că la oamenii care au îngrijit aceşti câini şi s-au ataşat de ei apare o “traumă psihologică majoră” în urma ridicării câinilor comunitari blânzi din zonele unde sunt îngrijiți de iubitorii de animale și detenția lor în conditii care le pun în pericol viaţa."

Am citat de aici. Așa ceva?! Chiar pare un articol la mișto, scris de TNR. Pe cuvânt că acum chiar râd, fără patimă. E de râs, oameni buni, că dacă îi luăm în serios pe ăștia de la Cuțu Cuțu, fundația Lassie (și nu Lessie cum scrie în articol) sau fundația Doggie-dog (doggystyle nu aveți?), o luăm rău de tot razna.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele