Înaintea semifinalelor Euro

Deși ziceam că nu mai pariez, am mai comis-o de câteva ori. Faptul că Anglia - Italia s-a terminat 0-0 după 90 de minute mi-a câștigat vreo două pariuri. Câștigasem și cu o seară înainte, când mizasem pe calificarea Spaniei. M-am decis să merg cât mai la sigur mai puțin pe surprize sau scoruri exacte. Aș vrea o finală Spania - Italia, dar mi-e că Germania îi va elimina pe macaronari.

După cum vedem, echipele calificate din grupele A și D, adică alea în care au fost și țările gazdă, nu au trecut de sferturi. Deci putem concluziona că vorbim despre cele mai slabe grupe. Eu nu-s de acord cu ideea ca țările organizatoare să fie calificate direct, dar n-am un cuvânt de spus la UEFA sau FIFA. Ce să mai zic de aberația că aceste țări gazdă mai sunt și în prima urnă valorică la tragerea la sorți, defazând ca naiba valorile și bulibășind grupele... 

Il regista
Aseară, când meciul se îndrepta spre 11 m, mi-am reamintit finala Mondialului din 2006, când Italia a câștigat la loviturile de departajare. Aveți aici momentul, în comentariu italian. Ce jucători au transformat atunci! Pirlo, Materazzi, De Rossi, legendarul Del Piero și Grosso. Pirlo și De Rossi sunt și acum în lot, ba chiar titulari de bază. Atenție la concentrarea lui Pirlo din acele momente, nu doar când a bătut lovitura, dar mai ales când stătea lângă Cannavaro. Ce siguranță și ce calm transmitea! Exact cum a făcut și aseară, când  a dat scăriță în momentul în care Italia era în dezavantaj. Astea da cojones. Și nu am putut trece cu vederea nici faptul că Trezeguet rata singura lovitură din finala mondială din 2006, după ce în finala Euro 2000 dădea golul victoriei Franței asupa Italiei. Roata se întoarce deseori.

În altă ordine de idei, nu uitați că azi începe Wimbledonul! Va fi transmis de Digi. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Mă deranjează