Definiția termenului "bolund", prin propriul exemplu

În dicționar se spune "bolând", dar pe aici se folosește "bolund". În continuare vă voi oferi cel mai recent exemplu personal de bolunzeală. Păi dacă tot satirizez atâtea persoane, lucruri și situații aici pe blog, e cazul să las loc și pentru autoironie. Când sunt blond, sunt blond. Uite ce-am făcut.

De fapt ce n-am făcut, cred că e mai bine spus așa. Cu vreo două săptămâni în urmă am mers să-mi verific mașina în parcare. Nu o folosesc zilnic, așa că din când în când merg să văd dacă e totul în ordine, dacă nu mi-a ridicat vreun bou ștergătoarele, dacă nu s-au lăsat roțile, îi mai pornesc motorul, o mai mut etc. Bun. Și de data asta totul părea în ordine. Am dat roată mașinii, am verificat ușile, fără probleme. În parbriz aveam un bilețel, scris cu creionul: VĂ ROG SUNAȚI-MĂ, plus un număr de telefon. Hmm. Nimic altceva, nu spunea de ce să-l sun.

Care a fost reacția mea instinctuală? "Ce plm o vrea și ăsta? Pe locul lui de parcare sigur nu sunt, că aici o las de 7 luni și nu e nimic marcat. Poate o vrea să-mi vândă ceva, că doar nu să-mi facă vreo donație. Sau poate vrea să-mi cumpere mașina. În orice caz, nu-s interesat. Iar atunci când vrei să te sun, în condițiile în care nu te cunosc, spune și de ce să te sun, boule, oricare ai fi tu." Și am aruncat biletul.

Trec două zile. Ies cu Alex într-o seară în UniPub de pe Piezișă. Iau mașina, totul era în regulă, ba mai și parchez chiar în buza Piezișei. Mă dau jos, îl sun pe Alex, care nu ajunsese încă și aștept. Apoi...mă uit mai atent la mașină. Mai exact la portiera din stânga-spate. Măi, ce să vezi? Era bușită. Nu foarte grav, dar nici de trecut cu vederea. Portiera îndoită, vopseaua un pic luată, zgâriată, puța calului. 'Ai să-mi fut una! În câteva secunde am făcut legătura cu biletul din urmă cu două zile, pe care eu ca un mare prost îl aruncasem, ofuscat nevoie mare. Super tare, nu?

Am dat dovadă de prostie pură, recunosc. Am comis-o, trebuie să plătesc. E drept că încă nu m-am dus nici măcar la poliție să-mi facă o constatare. Din fericire nu este grav lovită, ușa încă se închide și se încuie. Într-un fel mă gândeam că e chiar cool, poate o las așa o perioadă, precum Porsche-ul cu far spart al lui Hank Moody. Vina mea principală constă în faptul că nu mi-a dat prin căpșor să verific atent mașina după ce am primit biletul ăluia, că poate deh, tocmai d'aia l-o fi lăsat! Efectiv nu am luat în calcul varianta asta. Și chiar am trecut de vreo două ori pe lângă mașină fără să văd lovitura. Am stat prost cu spiritul de observație dar mai ales cu logica.

În altă ordine de idei, cel care a lovit-o era probabil fie beat, ori femeie (scuze, doamnelor), fie tocmai și-a luat carnetul, din moment ce a lovit o mașină parcată într-o zonă în care se merge cu maxim viteza a 2-a. Și nu a lovit-o oricum, ci în plin, mânca-ți-aș, nu a jerpelit-o doar pe la vreun colț! Chiar dacă vrei să parchezi și nu-ți iese, nu poți intra din plin în mașina altuia, cel mult îi spargi vreun stop.

În fine, n-are sens să-l mai înjur pe ăla (care probabil s-a crucit că nu a fost sunat de proprietarul mașinii pe care a bușit-o). Prostia a fost a mea.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele