Cam slabe filmele din ultima vreme

Am văzut unul care m-a impresionat mai mult prin locul unde este filmat, vă spuneam asta ieri. În rest n-am fost dat pe spate, în ciuda distribuției (Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci). Pe insipidul Robert Pattinson nu-l iau în calcul. Filmul se numește Bel Ami și reprezintă ecranizarea romanului lui Guy de Maupassant. Apropo, Christina Ricci e bună. Halal critic de film sunt, așa-i?

Am văzut și God Bless America, o satiră violentă a societății americane. E o comedie neagră care te ajută să defulezi, mai ales când vezi cum și-o iau pe coajă toate personajele clasice care te disperă și pe tine în viața de zi cu zi. Tara Lynne Barr este o actriță de urmărit. Cred că cel mai mult în filmul ăsta mi-a plăcut semnalarea ideii conform căreia simțim nevoia să înregistrăm totul, în această eră în care trăim; trebuie să pozăm, să filmăm, să scriem pe Facebook, forumuri sau bloguri. Înainte înregistram doar cu mintea și nu eram ocupați de partea tehnică. Știu, pare deja o nostalgie clișeistică, dar aflat fiind într-o perioadă în care depăn amintiri de acum 20 de ani cu cineva din copilăria mea și remarc cât de intact s-au păstrat acestea în suportul nostru mental și afectiv, tind să mă las purtat de valul acestei nostalgii pomenite mai sus și s-o consider oarecum firească.

Am pentru voi și un film ușurel, un pic haios și violent. Bad Ass îi spune și îl are pe Danny Trejo în rolul principal. E de ajuns să vezi afișul și te-ai lămurit - filmul nu este nici mai mult nici mai puțin față de ce-ți sugerează acel poster. E cu bătăi!

Iar la final promit să nu mai descarc horrors de toată jena, care-s cam la fel toate, cum a fost și acest The Woman in Black, cu Daniel Radcliffe (Harry Potter) în rolul principal. Deja sunt prea fumate.

Weekend plăcut și nu uitați că azi începe TIFF-ul, în ciuda vremii oribile. Încă nu știu dacă voi merge la vreun film, însă vă povestesc în caz că ajung pe acolo.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?