Friday, 1 June 2012

Cam slabe filmele din ultima vreme

Am văzut unul care m-a impresionat mai mult prin locul unde este filmat, vă spuneam asta ieri. În rest n-am fost dat pe spate, în ciuda distribuției (Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci). Pe insipidul Robert Pattinson nu-l iau în calcul. Filmul se numește Bel Ami și reprezintă ecranizarea romanului lui Guy de Maupassant. Apropo, Christina Ricci e bună. Halal critic de film sunt, așa-i?

Am văzut și God Bless America, o satiră violentă a societății americane. E o comedie neagră care te ajută să defulezi, mai ales când vezi cum și-o iau pe coajă toate personajele clasice care te disperă și pe tine în viața de zi cu zi. Tara Lynne Barr este o actriță de urmărit. Cred că cel mai mult în filmul ăsta mi-a plăcut semnalarea ideii conform căreia simțim nevoia să înregistrăm totul, în această eră în care trăim; trebuie să pozăm, să filmăm, să scriem pe Facebook, forumuri sau bloguri. Înainte înregistram doar cu mintea și nu eram ocupați de partea tehnică. Știu, pare deja o nostalgie clișeistică, dar aflat fiind într-o perioadă în care depăn amintiri de acum 20 de ani cu cineva din copilăria mea și remarc cât de intact s-au păstrat acestea în suportul nostru mental și afectiv, tind să mă las purtat de valul acestei nostalgii pomenite mai sus și s-o consider oarecum firească.

Am pentru voi și un film ușurel, un pic haios și violent. Bad Ass îi spune și îl are pe Danny Trejo în rolul principal. E de ajuns să vezi afișul și te-ai lămurit - filmul nu este nici mai mult nici mai puțin față de ce-ți sugerează acel poster. E cu bătăi!

Iar la final promit să nu mai descarc horrors de toată jena, care-s cam la fel toate, cum a fost și acest The Woman in Black, cu Daniel Radcliffe (Harry Potter) în rolul principal. Deja sunt prea fumate.

Weekend plăcut și nu uitați că azi începe TIFF-ul, în ciuda vremii oribile. Încă nu știu dacă voi merge la vreun film, însă vă povestesc în caz că ajung pe acolo.