Adrien Brody face un nou rol de excepție

Cam era cazul, am foarte mari așteptări de la un actor pe care-l consider unul dintre cei mai buni ai actualei generații. L-am văzut în Detachment, un film care prezintă într-un mod destul de dur decadența tineretului american și punctele slabe ale sistemului educațional. Recomand acest film în special mucoșilor teribiliști care devin tot mai numeroși în liceele din România. 

În Detachment joacă și James Caan, precum și o puștoaică foarte interesantă, de urmărit pe viitor: Sami Gayle.

Mergem mai departe la My Last Day Without You, un film independent a cărui poveste are loc în New York (aplauze), pe parcursul a 12 ore. Un corporatist german zboară în metropola americană pentru a închide o sucursală a firmei și pentru a-i concedia pe cei care lucrează acolo. Dar ce să vezi, se îndrăgostește de o negresă drăguță, pe care tocmai o concediase. Filmul are potențial dar parcă nu impresionează, nu e în niciun caz un fel de Before Sunrise, deși poate părea așa la prima vedere.

L'Assaut este un film foarte mișto care prezintă cazul real al zborului Air France 8969, deturnat de teroriști islamiști în 1994, cu intenția de a plonja cu el în Turnul Eiffel. Din fericire planul lor a fost dejucat de intervenția foarte exactă a băieților de la GIGN, o unitate franceză de intervenție antitero.

Azi încheiem cu La femme du Vème, adică The Woman in the Fifth, o coproducție europeană cu acțiunea în Paris. Ethan Hawke vine la Paris, așa cum face și în Before Sunset, tot scriitor fiind! Mi-a plăcut această mică paralelă, făcută fără nicio intenție, desigur. În rest, nu mi-a plăcut nimic...de fapt mărturisesc că n-am înțeles absolut nimic din acest film. Poate doar că doamna Kristin Scott Thomas este foarte erotică dacă-și propune. Știu, sunt meltean. Dacă vedeți filmul și-l descifrați, să mă luminați și pe mine.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele