The Tuskegee Airmen

Așa era numită o escadrilă formată din piloți de culoare care au luptat cu succes în WW2, după ce au avut de luptat mai întâi cu prejudecățile rasiale. Detalii găsiți aici. Zilele astea am văzut două filme despre ei. În ambele îl puteți vedea pe Cuba Gooding, Jr. 

The Tuskegee Airmen a apărut în 1995 și-l are în rolul principal pe Laurence Fisburne (nominalizat Golden Globe pentru acest rol), care urma să fie făcut celebru de Matrix câțiva ani mai târziu. Al doilea film la care fac referire, Red Tails, a apărut anul acesta și-l prezintă pe Terrence Howard în prima linie, alături de Cuba Gooding. Este interesant și ăsta și evident mai bine realizat din punct de vedere al efectelor, dar una peste alta pot spune că filmul din 1995 e mai bun.

Tot la capitolul WW2 movies, am mai văzut A Midnight Clear cu Ethan Hawke (nu m-a dat pe spate) și jumate din Beyond the Border (un film suedez al cărui titlu original este Gränsen). Filmul e mișto, îi puteți da o șansă, eu pur și simplu n-am mai avut răbdare în acel moment și am renunțat. Am pe țeavă și In Darkness, nominalizat la Oscar anul acesta pentru cel mai bun film străin.

Să ridice două degete cine mai e pasionat de filme despre WW2. Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite