Radamel Falcao & El Tigre

Da, știu, super fotbalistul pe care l-am văzut la București e poreclit Tigrul, dar veți vedea în continuare un clip în care Falcao apare cu niște tigri adevărați pe stadionul Vicente Calderón, astfel se justifică "și-ul" din titlu. Foarte tare!

Columbianul Radamel Falcao García Zárate este jucătorul care a decis ultimele două finale Europa League, marcând anul trecut golul victoriei pentru FC Porto, echipă la care juca atunci. La București a dat primele două goluri în finala de miercuri. Are 17 goluri marcate în ediția 2010-2011 a competiției, record all time pentru un singur sezon. De altfel, Falcao este golgeterul Europa League și în acest an. El și Ronaldo (ăla vechiul, nu gelatul) sunt singurii jucători care au marcat în două finale europene succesive, pentru echipe diferite. Falcao este singurul jucător din istorie care câștigă două trofee continentale succesive, cu echipe diferite, fiind golgeterul ambelor. 

Sunt bucuros că am avut privilegiul să-l văd pe viu. Își scoate adversarii din joc numai din preluări și întoarceri. De șutul letal și lovitura de cap nu mai vorbim. Pare că n-are gât, aleargă cu capul între umeri. Ce credeți, îl vor putea păstra cei de la Atletico? Îl puteți urmări pe Facebook, e chiar el în spatele tastelor. Dar acum urmăriți-l cu tigrul. 

p.s. Cu mai mulți ani în urmă, în timp ce Ranieri îl antrena la Valencia, Adi Ilie s-a făcut cu porecla Cobra. Ranieri spusese despre el: "Es letal, es como una cobra, que te pica y te mata", adică "e letal ca o cobră, care te mușcă și te omoară". Păcat că nu i-au adus și lui Adi niște cobre pe Mestalla. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)