Părerea mea despre incidentele de la meciul U - CFR

Dacă nu știți ce s-a întâmplat, intrați aici. CFR primește un penalty, Cadu transformă, apoi aleargă în fața peluzei fanilor U-iști să jubileze. Portarul lui U, Bornescu, se repede la el să-i aplice o corecție - nu pare a-l lovi serios, dar din momentul ăla spiritele se încing.

Fără prea multe filozofii și patimi, eu zic așa:

1. Ce a făcut Cadu a fost nerecomandat dar nu interzis. Există atâtea alte exemple cu jucători care jubilează în fața galeriei adverse. Hai să ne amintim numai de recentul calma calma al lui CR7. Sau uite cum fugea Adebayor pe tot terenul numai pentru un in your face adresat fanilor fostei lui echipe, Arsenal. Cadu merita cel mult un cartonaș galben, mai ales că nu am văzut "gesturile obscene" pe care le-ar fi făcut.

2. Ce a făcut Bornescu e interzis, merita cartonaș roșu fără discuție.

3. Deși inițial pare să fi fost un 11 m acordat eronat, la modul sinistru chiar (ceferistul Mureșan cade după un luft și nu după un contact cu un adversar), penalty-ul a fost acordat de fapt pentru hențul în careu făcut de Adrian Cristea. Chiar și Tudor ar fi declarat asta după meci. Priviți cu atenție imaginile din clipul pe care l-am linkuit în primul rând al acestui articol (la minutul 5:00): hențul este evident dar nimeni nu-l observă pentru că toată lumea se axează pe luftul și căzătura lui Mureșan. La a 3-a reluare se vede cel mai bine.

4. Meciul ar trebui rejucat, adică reluat din minutul în care a fost suspendat aseară, de la scorul de 0-1. Deși dacă ne raportăm la pumnul în cap pe care și-l ia Cadu pe tunel, am putea avea material pentru un 3-0 pentru CFR la masa verde.

5. Ar fi bine să trecem odată peste stupizeniile cu "echipa bozgorilor, afară cu ungurii din țară, CFR e ajutată de arbitrii" și alte șabloane frustrate și obosite. Au fost și vor fi destui unguri și la U, băieți. E ca atunci când suporterii Stelei îi făceau țigani pe rapidiști, în timp ce-l aveau în lot pe Bănel Nicoliță. Adică este super absurd, ca să pricepeți. Iar cei care o ard acuma cu "Respect Bornescu" au nevoie urgentă de alte modele, unele adevărate. Legat de arbitraje, au fost destule pro CFR, așa e. Dar nu știu dacă e o conspirație și mai ales nu știu dacă poți câștiga un titlu numai cu arbitrii, nici 7-8 trofee în 4 ani, serios acuma. Trebuie să ai și valoare, și organizare, și mai multe. Dar chiar, anul trecut de ce n-au folosit arbitrii să câștige titlul? Cred că pe ceferiști îi apucă manevrele doar din doi în doi ani... Citiți și părerea lui Naum

6. Suporterii lui U or cânta frumos imnuri, dar procentul de gibonism din rândul lor este intolerabil. Uitați cu ce se lăudau în plin centrul orașului, înainte de meci: cu arderea unui fular CFR. De fapt eu am mai vorbit acum un an despre rivalitatea asta și am explicat de ce mă simt mai apropiat de CFR decât de U, fără patimă, strict subiectiv, ca un clujean adoptat. Cum bine spunea un tip pe un forum, sunt unii "suporteri" cu prea mult timp liber și prea puțină materie cenușie. Societatea i-a respins, așa că și-au redobândit "respectul" în tribună.

7. Ar fi bine să consumăm cât mai puțin din acest circ numit Liga 1. Slavă Domnului, diseară voi fi pe National Arena la finala Europa League.

Comments

Popular posts from this blog

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit