Dumnezeu și sexul

Probabil mă voi trezi iar pe blog cu diverși evlavioși creștini-ortodocși, așa cum am pățit aici, dar îmi asum riscul. Cine știe, poate articolul care urmează îi va lumina și pe ei, deși nu vor recunoaște asta. M-am gândit că din moment ce am început o rubrică sexuală aici pe blog iar în zilele de miercuri avem articole spirituale, n-ar fi deloc rău, ba chiar din contră, să intersectăm aceste două subiecte. Credeți că se ele exclud reciproc și ar fi un mare păcat să vorbim despre așa ceva? Atunci cu atât mai mult vă recomand să aveți răbdare până la final. 

Nu o să fac eu pe deșteptul, ci îl las pe altul să vorbească, e mult mai bine. Vă voi trimite la două pasaje din primele două volume Conversations with God, scrise de Neale Donald Walsch. E păcat să faci sex pentru alte motive în afara reproducerii? Nu. E rău dacă te bucuri de sex? Nu. A lăsat Dumnezeu sexul ca o capcană, ca un test pentru omenire? Nu. E greșit dacă te masturbezi? Nu. Este Dumnezeu prezent în tot și în toate, chiar și în sex? Desigur. Detalii mai jos. Citiți cu răbdare, cu mintea deschisă și întrebându-vă permanent ce pare a fi mai real și mai apropiat de noțiunea de Dumnezeu din sufletul vostru: ce v-a învățat biserica sau ce spune omul ăsta? Acela va fi adevărul vostru.

Vol. 1 - citiți de la sfârșitul paginii 241 la pagina 245

Vol. 2 - citiți de la pagina 75 la pagina la pagina 105

De fapt, cumpărați cele trei volume și citiți-le în întregime. Nu va exista niciodată o dovadă palpabilă, fizică, 100% incontestabilă, care să spună "Dumnezeul din Biblie este cel real și cartea asta e cea de căpătâi" sau "Ce spun new agerii reprezintă adevărul absolut, nu vă mai luați după Biblie". Cum discernem atunci? Prin propriul sistem de valori, prin ce identificăm a fi real undeva adânc în sufletul nostru, atunci când ne ieșim din minți și nu mai lăsam informațiile introduse acolo de alții să ne ghideze. Pentru mine Dumnezeul lui Neale este mult mai apropiat de noțiunea de suprem, divin și inteligent, a acestui Univers.

Comments

Popular posts from this blog

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit