Campionii din Gruia, încoronați pe Cluj Arena

Sau încornorați ar zice unii. Vin de la meci și pot spune că nu sunt foarte entuziasmat de victoria CFR-ului, una pentru că au primit un penalty gratuit și a doua pentru că mi-aș fi dorit să văd duminică o finală a campionatului între CFR și Steaua. Voi merge și la acel meci oricum. 

În tribună, cu Alex și Romi
Am plecat pe jos la stadion, vremea era foarte faină. 45 de minute am făcut între Mărăști și Cluj Arena. Atmosfera a fost frumoasă, fără violențe. Organizarea a lăsat de dorit însă, pentru că nu se mai ținea cont de locurile de pe bilet, în condițiile în care se putea intra cu biletele de la meciul de săptămâna trecută, ăla întrerupt.  Mă așteptam să fie mai multă lume la meci, stadionul nu a fost plin.

U a condus cu 2-0, pierzând pe final cu 2-3. Istoria se repetă în mai multe feluri: Cadu transformă un nou penalty după ce o mai făcuse o dată săptămâna trecută, fază care a dus la incidente. Portughezul a dat golul victoriei finale în campionat, tot din penalty și tot contra lui U și acum 4 ani, când CFR a câștigat titlul tot pe terenul lui U. Păcat însă, repet, că acel penalty a fost acordat greșit. Să o dăm iar în teorii conspiraționiste? Nu știu, a fost o brigadă de arbitri străini. Doi la mână, probabil că CFR-ul ar fi trebuit să câștige acest meci cu 3-0 la masa verde, în condițiile în care a fost oprit la scor favorabil ei și fără niciun incident provocat de vreun ceferist.

Și în cazul meu, de suporter total ocazional, lipsit de patimă, se repetă istoria. Am fost pe stadion și acum 2 ani când CFR a câștigat titlul, numai că atunci eram în Gruia. Anul ăsta n-am fost la niciun meci în Gruia, în schimb am văzut CFR-ul de două ori în deplasare: luna trecută la Ploiești și azi pe Cluj Arena.

Peluza sud cu galeria U-iștilor
Ce pot să mai spun? U are un stadion și un public cu mult peste nivelul mediocru al echipei. E drept, mediocritatea se manifestă foarte des și în rândul fanilor U, care o tot dau cu "Muie CFR". Pe gură e simplu, în teren e mai greu. Până una alta, fără nicio supărare și pe date concrete, muia și-o tot ia Universitatea. CFR e la al 3-lea titlu în ultimii 5 ani, asta ca să nu mai vorbim și de cupe. U a luat o singură cupă a României în toată istoria. Mai mult decât atât, U nu a fost în stare să bată CFR acasă în două meciuri decisive pentru titlu, feroviarii încoronându-se campioni chiar în fieful studenților în 2008 și în 2012. Deci cam asta e cu muia, dacă mă întrebați pe mine. E evident cine o ia și cine o dă.

CFR Cluj - 8 trofee în 5 ani. Hai să ne dorim acum să ajungă în grupele Champions League la toamnă, așa, ca români inteligenți care nu o dau în cretinisme sinistre cum ar fi ăla cu "afară cu ungurii din țară". N-ar fi rău să vedem Barcelona în Gruia, nu?

Recomand articolul lui Tolo.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tipuri de români în aeroporturi

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)