Atenție la vedeta fake!

Update: pagina oficială Adelina Pestrițu confirmă falsul bloggerului, click aici pentru imagine.

Ieri ați văzut aici pe blog un articol despre Adelina Pestrițu, în care povesteam (vezi doamne) cum m-a contactat ea și cum am făcut schimb de links, apoi această presupusă Adelină începuse să comenteze frenetic mai multe articole. Exact această efervescență a personajului, evidentă și prin modul în care îmi tot trimitea mailuri, m-a făcut să intru la bănuieli, după circumspecția inițială legată de acel blog pe care și-l făcuse la blogspot și care lăsa loc un pic variantei "hmm, ok, poate o fi chiar ea". Ei bine, nu era ea, era doar un fals ordinar. 


Au fost mai multe lucruri care puțeau a fals, dar nu mai intru în detalii legate de ip, de neconcordanța cu știrile reale legate de Adelina Pestrițu, de faptul că pe pagina oficială Facebook a ei nu e linkuit niciun blog și altele. Am confruntat măscăriciul care se dădea drept Adelina și cu fiecare răspuns pe care mi-l oferea pe email mă convingea că e fals. O amică, Laura, a săpat și mai în adâncime problema și m-a convins că nu e vorba de nicio Adelină, ci mai degrabă de mai multe bloguri false (de vedete aflate la început de blogging, sanchi), care linkuiau toate către un muist lipsit de viață personală, cel mai probabil "creierul" aflat în spatele acestor falsuri abjecte. Laura fusese și ea abordată de "timida bloggeriță Adelina", în același mod în care fusesem abordat și eu, anume cu exact aceleași texte, date cu copy/paste.

Așadar, am fost prost și mi-o asum, dar e bine că am remediat rapid această gafă. Îmi doresc să nu mai muște și alții momeala, deci băgați la cap: acest blog este FAKE!
            
                                                     http://pestrituadelina.blogspot.com/

Știu că acum îi voi genera și mai mult trafic, dar sper că e doar o situațe temporară. Uite și IP-ul de la care posta "Adelina", din Craiova, în timp ce originalul se afla pe litoral: 109.97.72.124. Poate are careva chef să se joace cu el. Îmi spunea că folosește stick de Orange, în timp ce posta de la Romtelecom.

Cum credeți că ar trebui procedat cu o paiață din asta care face bloguri și profiluri fake pe net? Eu i-aș interzice accesul la net, pe perioade lungi, dacă nu de tot. Așa, ca un fel de pârnaie. Dar până când asta va fi posibil, din punct de vedere atât tehnic cât și legal, mai e cale lungă. Până atunci e bine să-i dăm în vileag pe acești lăbari apoi să le dăm cu flit. Dați mai departe acest articol, poate se mai prinde mai multă lume.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite