Artistul și oengistul care vrea la primărie

Sunt dezgustat când trupa mea preferată alege să-și unească imaginea cu un candidat independent la primăria capitalei, care are astfel de propuneri halucinante în program. Sunt convins că liderul acestei trupe, un cuțofil dedicat, este cel care impune această susținere, cu care restul nu știu dacă e de acord. Nu zic, or fi și alte puncte din program care l-au convins pe artist să-l susțină pe oengist, însă problema maidanezilor nu poate fi ignorată.

Nu știu alții cum sunt, dar mie dacă îmi dai un candidat care afirmă că vrea să impună cetățenilor să facă țarcuri în jurul blocurilor și să coabiteze cu maidanezii, păi parcă și pe Gigi Becali l-aș vota cu două mâini, numai pe ăsta nu. Trebuie că ești absolut iresponsabil și numai bun de o cămașă de forță pentru a-ți pune așa ceva în programul electoral:
"Ridicarea de pe strada a tuturor cainilor vagabonzi; oferirea de catre Primarie de tarcuri pentru asociatiile de proprietari care isi asuma ingrijirea (inclusiv curatenia spatiului) cainilor din vecinatate; adaposturi ale Primariei pentru ceilalti caini vagabonzi"
Să fim bine înțeleși. E foarte probabil că tipul ăsta nu va ieși primar. Chiar dacă va ieși, prin absurd (la propriu și la figurat), e posibil să nu facă țarcuri la bloc pe care să le umple de maidanezi. Dar numai ideea în sine, că poate propune așa ceva, îl descalifică. Este o insultă la adresa inteligenței și civilizației. Nicăieri în lumea occidentală nu se fac mini grădini zoologice urbane, pe lângă blocuri, pentru a ține acolo câini...ca să ce? Și cu ce bani? Asociațiile de proprietari își asumă îngrijirea? Să mori tu? Cât de diliu poate fi un individ ca să scoată așa ceva?

Vedeți voi, am mai susținut eu o teorie aici pe blog. Anume că degeaba ești filozof, mare profesor universitar, scriitor renumit, foarte tare la matemetică și olimpic (în cazul candidatului cuțofil despre care vorbim), dacă de fapt ești prost sau nenorocit. Adică poți foarte bine să ai o minte ageră, aplecată pe anumite domenii de interes, poți să ai tone de cărți citite, dar de fapt să fii un imbecil. Una n-o exclude pe cealaltă. De aceea nu e recomandat să cădem prea ușor în extaz la adresa anumitor personaje. Doi la mână, dacă ești matematician de top asta nu înseamnă că vei fi un bun gospodar și un primar potrivit. N-are nicio legătură sula cu prefectura, anume cu primăria în acest caz. Orășenii au nevoie să le administrezi bine urbea, nu să le rezolvi ecuații diferențiale. Lumea cade prea ușor în extaz, e de ajuns să bagi la înaintare faza asta cu olimpiadele și deja s-au udat nu știu câți naivi. Mi-ar plăcea să văd ce mult preț ați mai pune pe inteligența acestui matematician atunci când veți locui printre țarcurile de maidanezi. Sau când îi veți vedea în continuare cu zecile de mii pe străzi, pentru că este absolut evident că nici Nicușor nu va rezolva problema.

Pentru că nu vreau să induc în eroare pe nimeni (ci numai în oroare), specific faptul că Nicușor Dan nu este oengist în cadrul vreunei asociații cuțofile de gen Laba Laba sau Cuțu Cuțu, ci este președintele asociației Salvați Bucureștiul. Bine, acuma nu știu, nu e exclus să fie implicat și cu vreun ONG cum ar fi "Salvați-l pe Lăbuș".

Încă un gând la final: unii artiști ar face bine să-și vadă numai de muzică și să lase campania electorală.

Comments

Popular posts from this blog

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit