Andrássy út

1909

Acesta este superbul bulevard central al orașului Budapesta. Sau cel puțin unul dintre ele, cu siguranță cel mai frumos. Să vă zic fază: aseară mă uitam la un film, cu acțiunea plasată în Parisul sfârșitului de secol 19 (detalii mâine seară, când vorbim despre filme). Și la un moment dat îmi sare în ochi bulevardul: măi să fie, nu poate fi Andrássy, ăsta nu era în Budapesta? Iar în film personajele o ard prin Paris. M-am dus imediat pe imdb și m-am lămurit: splandida capitală a Ungariei este prima din lista filming locations. Deci da, mai multe scene sunt filmate chiar pe Andrássy.

Pe bune, e fascinant bulevardul. Îmi dă un pic din starea aia de non space & time, în care intru și când ascult anumite melodii. A fost construit în 1872 iar în 2002 a fost declarat UNESCO World Heritage Site. Cafenele, restaurante, teatre, operă, magazine - pe toate le găsești pe strasse dar și pe străduțele adiacente. Rezervați-vă timp pentru plimbări lungi pe Andrássy, când ajungeți la Budapesta. Acum hai să ne uităm la poze.

Cred că am stat vreo juma de oră încercând să aliniez pozele de mai sus și să le pun caption. Nu exagerez. Eram pe punctul să fac un atac cerebral și să abandonez articolul. Cei care au platforma la blogger.com știu despre ce vorbesc. Este foarte imbecil făcută, odată intrat în modul caption nu poți ieși din el, devine o super aventură și o probă de mare răbdare să pui 3 poze nenorocite alături de un text. Faci aceleași operațiuni de 10 ori la rând, apoi strici totul dintr-un click. Scuze, trecem repede peste - era musai să înjur mizeria asta de platformă, altfel explodam. Aș fi vrut să pun și anii în care sunt surprinse imaginile de mai sus, la fiecare în parte, dar ducă-se. Că tot vorbeam ieri despre răbdare...

Hai să revenim la plimbare, să ne relaxăm. Uite aici încă o imagine faină, plus una de Sărbători. Acum trecem la pozele mele:


Na că m-a mâncat undeva și le-am inserat totuși, deși mă gândeam să le pun cu link pe text. Totul e să eviți să pui text în caption. În fine. Imaginea asta e surprinsă în extremitatea dinspre Dunăre, chiar lângă Costa Caffee, locul unde o cafea "mică" e cât un ceai iar una "mare" e cât o ciorbă, fără mișto. Asta e zona care apare în film și pe care am recunoscut-o imediat.Aici sunt ai mei, la plimbare.
Cu mama și sorella.

Cu mama numai, se făcuse frig între timp.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele