Sunday, 27 May 2012

Am scris mereu despre Bute la victorii, trebuie s-o fac și acum

Înainte de meci îi spuneam lui Costin că am un bad feeling, care iată, din păcate s-a adeverit. N-avem ce face, trebuie să recunoaștem că Froch l-a bătut măr. Am avut forța contra tehnicii, iar forța englezului e net superioară și s-a impus. A fost practic ca în curtea școlii, când înaintea unui penalty portarul îi spunea ăluia care urma să tragă: "Bă, dai tehnic, nu bombeu!". 

Bute este un elegant și un tehnic, Froch mai degrabă un bătăuș de stradă. Lucian a greșit că a stat la bătaie cu el, dar probabil nu a putut face altceva. Una peste alta la final contează doar rezultatul, nu impresia artistică. L-am înjurat și pe Moșu' Doroftei când spunea că Bute nu a avut adversari de calibru până acum (chiar și aseară în studioul Money Channel a spus-o iar) dar încep să mă întreb dacă nu cumva a avut dreptate.

Până la urmă Lucian rămâne un mare campion, atât prin rezultate cât și prin atitudine. Oare câți campioni mondiali veneau să-și pună centura la bătaie în fieful challengerului, traversând oceanul pentru a boxa într-un oraș nu foarte celebru, care are același număr de locuitori ca și Clujul, doar pentru a-și demonstra curajul acasă la adversar?

Aveți păreri la cald și de la Mircea Badea (care era foarte încrezător în victoria lui Lucian) și Cătălin Tolontan.