Am scris mereu despre Bute la victorii, trebuie s-o fac și acum

Înainte de meci îi spuneam lui Costin că am un bad feeling, care iată, din păcate s-a adeverit. N-avem ce face, trebuie să recunoaștem că Froch l-a bătut măr. Am avut forța contra tehnicii, iar forța englezului e net superioară și s-a impus. A fost practic ca în curtea școlii, când înaintea unui penalty portarul îi spunea ăluia care urma să tragă: "Bă, dai tehnic, nu bombeu!". 

Bute este un elegant și un tehnic, Froch mai degrabă un bătăuș de stradă. Lucian a greșit că a stat la bătaie cu el, dar probabil nu a putut face altceva. Una peste alta la final contează doar rezultatul, nu impresia artistică. L-am înjurat și pe Moșu' Doroftei când spunea că Bute nu a avut adversari de calibru până acum (chiar și aseară în studioul Money Channel a spus-o iar) dar încep să mă întreb dacă nu cumva a avut dreptate.

Până la urmă Lucian rămâne un mare campion, atât prin rezultate cât și prin atitudine. Oare câți campioni mondiali veneau să-și pună centura la bătaie în fieful challengerului, traversând oceanul pentru a boxa într-un oraș nu foarte celebru, care are același număr de locuitori ca și Clujul, doar pentru a-și demonstra curajul acasă la adversar?

Aveți păreri la cald și de la Mircea Badea (care era foarte încrezător în victoria lui Lucian) și Cătălin Tolontan.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?