Un thriller și o comedie. Plus un pic de Seinfeld.

Thriller-ul se cheamă The Divide și este construit pe un schelet post-apocaliptic S.F.. Mai mulți locatari ai unei clădiri din New York se baricadează la subsol în urma unui atac nuclear asupra orașului. Toată acțiunea are loc acolo, prilej pentru noi să asistăm la un întreg display de teamă, ură, violență și depravare. Filmul este disturbing. N-am înțeles de unde aveau aer (stau săptămâni bune acolo), cum de mai și fumau pe deasupra și cum de aveau atâtea țigări la ei. Dar treacă de la mine.

În film îl puteți vedea pe Milo Ventimiglia, un actor care aduce un pic cu Novak Djokovic și pe care l-ați mai urmărit poate în Rocky Balboa și în serialul Heroes. Este interesant tipul.

Comedia pe care am văzut-o săptămâna asta se cheamă Hysteria și are acțiunea plasată în secolul 19. Nu știu dacă sunt date reale sau nu: ne este prezentată invenția vibratorului. La acea vreme se credea că agitația femeilor nefe era un simptom al isteriei, iar doi doctori inventează un tratament de mare succes, anume un finger fucking în toată regula, care va face ravagii printre femei. Totul în numele medicinei, ce naiba! Maggie Gyllenhaal joacă foarte bine. Din păcate ea nu este "tratată" în nicio scenă. L-am revăzut și pe șarmantul gay Rupert Everett, londonezul pe care îl știți cu siguranță din My Best Friend's Wedding.În rest mă delectez cu Seinfeld - am ajuns la seria a 4-a și tocmai am văzut celebrul episod cu "serialul despre nimic". Este chintensența serialului, Seinfeld fiind un sitcom despre viața lui Jerry Seinfeld, comic de stand up în realitate, care locuiește la New York, restul personajelor fiind inspirate din alte personaje reale (cel care îl inspiră pe Kramer face și astăzi turul orașului pentru a prezenta turiștilor obiectivele menționate în serial). Iată scena în care lui George îi vine ideea să facă un serial despre nimic, atunci când Jerry primește de la NBC sugestia de a veni cu o idee despre un sitcom.

La final vă las cu un comentariu care m-a amuzat, la un film de mare rahat urcat pe torente:

"ba frate da e criza mare de filme la hollywood. nu mai apare nimic calumea numa mizerii dastea cu rechini,balauri si zburatori in pana mea. numa 3d uri de kkt la care am adormit in cinema. te mai miri ca a luat oscaru un film alb negru mut. sa nu mai zic de comedii". 

Scrie ca naiba, dar un pic de dreptate tot are.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics