Să-și revină oare CFR-ul?

Am ales să merg acasă tot cu trenul și nu cu mașina. În primul rând nu am încă experiență ca șofer pe drumuri lungi, în al doilea rând m-ar fi costat dublu cu mașina. Bașca faptul că e mai obositor să conduci decât să stai să te uiți la filme și seriale pe laptop, să dormi sau să asculți muzică. Iar ca timp tot pe acolo aș fi fost: trenul face acum fix 8 ore între Cluj și Ploiești, față de 10 cât făcea acum vreun an. 

Pot spune că am călătorit foarte confortabil și miercuri și azi. Practic singura bubă pe care o mai are acum călătoria cu un InterCity este timpul (8 ore pe 430 km înseamnă enorm). E drept că, obișnuit fiind cu alea 10 ore pe care le făceai înainte, acum pare parfum. Totul e relativ, nu? Nu am avut parte de aglomerație, mizerie sau cocalari. Până și la budă era incredibil de curat, aveau săpun, hârtie igienică și uscător de mâini. Și la dus și la întors! Plus vagonul restaurant pe care l-am și pozat, eu având un mic fetish cu așa ceva - îmi plac la nebunie vagoanele astea. Era practic gol când am venit spre Ploiești.

Mai nou au fost scutiți de datoriile alea imense pe care le aveau la stat, așa că mă aștept să văd numai îmbunătățiri la CFR de acum încolo. Deși nu pot uita că R-ul vine de la România...

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"