Politica și jurnalismul, niște curve

Orice cetățean român cu un IQ de la mediu în sus știe următoarele: 1. Majoritatea politicienilor este formată din demagogi infecți care-și văd doar propriul interes în timp ce li se rupe de populație. 2. Chiar și cei care vor să facă lucruri bune nu sunt lăsați de sistem. 1 + 2 = nimeni nu va face vreodată ceva cu adevărat notabil. 3. Interesele din politică se propagă și în mass-media, care este aservită unuia sau altuia. Foarte rar spre deloc poți servi (tu, consumatorul) jurnalism imparțial. Acestea fiind stabilite, hai să ne amuzăm cu întâmplările de azi, cu ipocrizia lui Băsescu și a lui Ponta, precum și cu manipularea celor din trustul Intact.

Ce au făcut ăștia de la Latrina 3? Imediat după ce Băsescu l-a numit premier pe Ponta, au scos din arhivă toate declarațiile lui Băsescu în care acesta îl desființa pe liderul PSD. Normal, din prisma asta, Băsescu e un ipocrit, la modul "păi îl faci pe ăsta în toate felurile, iar acum îl numești prim-ministru?". Ok, ca să nu se spună cumva că-s băsist, afirm aici fără nicio problemă că Băsescu e un ipocrit, un trișor și ce vreți voi. Pe de altă parte nu știu pe cine ar fi putut numi (când, într-un final, se consultă și el pe bune cu partidele!), Ponta fiind singura propunere primită. Doi la mână, dacă nu-l numea pe Ponta, sunt curios ce dracului ar mai fi comentat ăștia din trustul Intact, că nici acum nu se respectă alegerile opoziției, că e dictatură etc. (manipulatorii ăștia infecți mi-au lăsat mereu impresia că și dacă ar salva Băsescu de la moarte zeci și sute de oameni, cu mâinile goale și riscându-și viața, ca un fuckin' erou cum ar fi Bruce Willis în Die Hard, și tot n-ar fi bine). Dar în fine, trecem peste.

Deci Băsescu e nenorocit, ipocrit și dictator. Excelent. Dar iată că Antenele uită să scoată și alte discursuri din arhivă, fi-le-ar tolba magică de râs astăzi și mâine. Atenție mare. Ia căutați pe google asta: "Nu o sa fiu niciodată premierul lui Băsescu. Nici măcar la mişto". De fapt e de ajuns să dațí click pe expresie și veți fi trimiși la căutare. Ce vedeți acolo? Toată presa a preluat azi această declarație făcută de Ponta cu doar o lună în urmă, mai puțin ăștia din trustul Intact. Nu vă lăsați păcăliți de site-ul antena.ro, este vorba de altceva (puteți verifica). Eu am mers 5 pagini printre rezultatele căutării și apoi am renunțat, că era clar deja: nicio televiziune din trustul menționat (Antena 1, 2 sau 3) și nici Jurnalul Național nu au republicat această declarație făcută de Ponta. De ce? Foarte simplu, oameni buni: pentru că trustul Intact face propagandă uselistă și nimic altceva, iar în aceste condiții nu-și poate denigra căpitanii.

Mai jos vă las să vizionați minunatul clip în care Ponta ciripește acele vorbe. Care este concluzia? Una deloc complicată: cine mai merge la vot, mă'sa-i târfă! Eh, hai să elaborez totuși un pic: toți politicienii sunt curve iar jurnaliștii le calcă pe urme, servindu-le interesul, pentru că atunci când un anume politican prosperă, lingăul jurnalistul care i-a lustruit curul trăiește bine la rândul său. Da, îi includ pe toți aici, pedeliști, useliști, udemeriști, labeunuteviști, anteniști, teveriști și ce mai vreți voi. Singura noastră opțiune este să încercăm să dezbrăcăm orice informație cât mai aproape de forma ei pură, iar apoi să tragem propriile concluzii. Pentru că în rest suntem serviți cu praf în ochi, falsități și elemente scoase din context, pentru a prospera atât politicanul "care vrea binele poporului", cât și jurnalistul "care-și face meseria imparțial". Ptiu, futu-vă!

Iar acum are cuvântul noul premier, aplauze!Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?