Înfige-te bine în momentul prezent

Noi trăim foarte puțin în prezent, mental vorbind. Exceptând situațiile în care faci ceva care îți solicită atenția și concentrarea sau cele în care te ocupi cu ceva foarte plăcut, mintea noastră hălăduiește oriunde, numai în prezent nu. Când alunecă în trecut, ne umplem de regrete sau nostalgii. Când o ia pe fast forward în viitor, ne umplem de teamă referitor la ce ne așteaptă. De aceea este foarte eficient să rămâi prins cât mai mult în prezent.

Când spun prezent, nu mă refer neapărat la săptămâna asta sau la ziua de azi, ci chiar la momentul ăsta (în care citești aceste rânduri). Încearcă să te oprești de câteva ori pe zi, măcar pentru un minut, din orice faci. Descoperă-te pe tine în acel moment. Adu-ți aminte că principala ta funcție este aceea de A FI, apoi alege ce ești. Alege orice vrei, pentru că ai întotdeauna posibilitatea asta, chiar și când consideri că nu ai de ales, pentru că astfel ai alege să fi cineva care nu-și cunoaște adevăratul potențial. În permanență ALEGI. Golește-ți mintea de orice gând. Respiră adânc. Remarcă mirosurile și adierile din jur, atingerile de orice fel, sunetele. Bucură-te pur și simplu că trăiești atunci și acolo, în acel moment.

Dacă faci asta de câteva ori pe zi nu numai că vei scăpa de stres și anxietăți de tot felul, dar în viața ta vor începe să apară lucruri tot mai frumoase, pentru că permiți energiilor pozitive să acționeze. Practic ridici piciorul de pe frâna care te-a împiedicat să faci asta până acum. La un nivel mai profund, ceea ce vă sfătuiesc eu să faceți se numește meditație. Sigur ați auzit de asta până acum. Paradoxal, când meditezi nu trebuie să te gândești la nimic. Asta e ideea practic: în mintea ta nu trebuie să existe niciun gând. Nu știu dacă ați încercat vreodată treaba asta - vă spun eu că meditația adevărată este foarte greu de realizat. Mintea noastră este foarte jucăușă, în permanență se va gândi la ceva. Până și faptul că te vei gândi că nu trebuie să te gândești la nimic tot gândit se va numi, înțelegeți? Când meditezi cu adevărat pur și simplu EȘTI și atât. Noi suntem suflet / energie, restul (anume corpul și mintea) reprezintă doar chestii adiacente. De aceea ești cu adevărat tu însuți, conectat la cea mai înaltă sursă, doar atunci când îți ieși din minți, la propriu.

Eu am încercat să meditez de câteva ori în pat, noaptea. Nu mi-a ieșit. De ce? Pentru că aud sunete de tot felul care nu-mi permit să mă concentrez: mașini, claxoane, vecini, câini etc. Așa că practic treaba asta la duș. Nu o numesc meditație și nu mă împiedic în definiții, sunt mai puțin importante. Acolo las apa să curgă pe mine și mă bucur pur și simplu de moment, realizând că sunt oricine îmi propun să fiu. Mă încarc cu forță de la o sursă infailibilă: eu sunt acea sursă, așa cum și tu reprezinți aceeași sursă pentru tine însuți. În ziua în care vei realiza că nu ai nevoie de nimic din exterior pentru a fi cine vrei să fi vei avea o mare revelație.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"