În noua mea meserie (și în afara ei) voi ajuta oameni

Știu că sună ca un clișeu luat de prin vreo revistă glossy. Această afirmație este însă foarte adevărată pentru mine. Îmi place să fac asta și cred că sunt foarte bun. Consider că totul pleacă numai și numai din mintea noastră și că orice resursă se găsește în noi. Am trecut prin destule momente de rătăcire psihică, le-am depășit mereu singur, fără să iau nicio pastilă și fără psiholog. Chiar și fără un coach personal, lucru la care aspir acum. Anume să devin unul. M-am apucat de studiu și îmi doresc ca într-un an să fiu atestat.

Oricum, coachingul nu înseamnă consiliere psihologică. Un psihoterapeut sau un psihiatru (în cazurile mai grave) te ia de la rău pentru a te aduce la o stare normală, de bine. Coach-ul te ia de la bine și te duce la și mai bine. El te ajută să identifici lucrurile care te motivează și frânele care te împiedică să fi și să ai ce-ți dorești. Scopul meu, în mod paradoxal, va fi să-mi învăț clienții cât mai repede că de fapt nu au nevoie de un coach. Voi încerca totodată să-i fac să scape de temerile de tot felul.

Azi am dat peste clipul de mai jos. Scapă pe acolo și o scurtă imagine cu partea de sud a Manhattan-ului, foarte probabil ca un simbol pentru cei curajoși și puternici. Chiar dacă nu sunt oficial coach, vă aștept oricând să discutăm pe orice temă. Uite ce face un coach: aici am găsit clipul.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"