Imaginea cocalarului de lux

Este aceea a lui Cristiano Ronaldo, imediat după ce a înscris golul victoriei de aseară de pe Camp Nou. Arogant și defulant, deja copiat pe forumuri și în avatare de toți puștanii și frustrații. "Calma, calma, está aquí", părea a spune el. Este un fotbalist fabulos, eu pot recunoaște asta, spre deosebire de fanii Realului a căror prostie este atât de cruntă încât nu recunosc valoarea lui Messi. Dar cocălărismele de care nu se dezice îl trag mult înapoi și oferă un model idiot catralioanelor de coca de pe toată planeta.

Nici nu s-a terminat bine meciul și Facebook-ul, forumurile, torentele și alte medii online s-au umplut de eternele discuții Barca vs. Real și Messi vs. Ronaldo, toate pe fondul triumfalismului fanilor lui Real sau al celor care pur și simplu s-au săturat de dominația autoritară a Barcelonei din ultimii ani. Pot înțelege asta, după ani de frustrări care s-au acumulat; o victorie a Realului, chiar și pe Camp Nou, e motiv de mare bucurie. Problema apare atunci când, în euforia succesului, se pierde simțul măsurii, iar prostia și frustarea ies la lumină precum coșii pe fața puberilor care-l idolatrizează pe Cristiano.

Măi, suporterilor, nu puteți face mișto de Messi și de Barca decât dacă vor pierde 20-30 de meciuri la rând și vor deveni o echipă de pluton, atât în Spania, cât și în Europa. Nu ai cum să ironizezi un fotbalist uriaș care a câștigat de 3 ori Balonul de Aur, de 3 ori Liga Campionilor, multe campionate în Spania și deține recorduri cu nemiluita, la un prim meci mai slab pe care-l face. Eu unul mă mir că nu are mult mai multe meciuri proaste! Și spre deosebire de voi nu cred că se dopează. Este efectiv ilogic și hilar să faci mișto de Leo Messi. Mai ales că nu iese cu nimic in evidență în afara stadionului, nu se rupe în nicio figură, habar n-ai ce mașină conduce, ce gagică are și nici tatuat nu cred că e. Trebuie să fi foarte prost și frustrat ca să detești un astfel de om și fotbalist, pe bune. Nu ai cum să-i contești valoarea nici lui Messi și nici Barcelonei, după ce ne-au oferit în ultimii ani. E ca și cum ai spune că Federer nu știe tenis sau că Tyson nu era bun la box.

"Unde a fost Messi în meciul ăsta?"

"V-am zis eu că e slab piticul"

"Ce haios e să râzi de Messi"

"Barcelona nu joacă nimic fără arbitri"

Iată numai câteva exemple de reacții. D'aia spun că vă învață prost cocalarul de lux numit C.Ronaldo. După ce că sunteți retarzi făcuți grămadă, mai idolatrizați și un model defectuos. Calma, calma, din prostie nu se moare, dar păcat că nu doare.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?