1,1 milioane de români scapă de Antena 1 și 3

Iată știrea care face senzație astăzi: posturile Antena 1, Antena 3 și Euforia au fost scoase din grila RCS&RDS în rețeaua DTH. Nu știu ce-i cu DTH-ul ăsta, dar înțeleg că din 2,7 milioane abonați RDS, 1,1 nu vor mai prinde posturile menționate. Detalii aici. Știți foarte bine că detest Antena 3, dar încerc să fiu obiectiv și punctez următoarele.

1. Cred că e o manevră politică, în prag de alegeri.

2. Ignorând punctul 1, putem spune că până la urmă este o afacere între trustul media Intact și RDS, iar dacă ăștia nu se pun de acord atunci e dreptul RDS de a nu difuza posturile respective. Așa-i în economia de piață. Ești abonat RDS și nu-ți convine? Mută-te la alt provider. Sau urmărește posturile pe net.

3. Consider că telespectatorul nu pierde nimic. Știrile pe care le vedea la A3 le poate vedea la alte televiziuni, ba chiar lipsit de propaganda uselistă și anti-băsistă de acolo. Deci cu mai puțină manipulare. Pe Antena 1 nu m-am mai uitat de secole, dar din câte aud în afară de Capatos, alte emisiuni manelistice și filme bășite nu există nimic. Deci...nu există nimic. Euforia? Avem Acasă TV și mai nou Acasă Gold pentru gospodine!

Una peste alta, habar n-am cum stau lucrurile exact, din punct de vedere politic, economic sau deontologic, dar un lucru e clar: nu se pierde nicio valoare odată cu limitarea accesului la aceste posturi. Din contră, 1,1 milioane de români au ocazia de a-și încreți la loc creierele nivelate.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"