Stand Up Comedy cu Dragoș Pop

Aseară am fost la Teatrul Național (în premieră pentru mine) cu niște prieteni. La cel din Cluj mă refer, desigur. A fost interesant, apreciez mult entertainerii care pot capta atenția unui mare grup de oameni. Iar dacă îi fac să râdă în hohote cu atât mai bine. 

Eu n-am râs în hohote, doar chicoteam pe alocuri. Dragoș Pop este bun, dar poate nu chiar atât de bun încât să râd cu lacrimi. Am apreciat faptul că poantele sexuale au avut o proporție foarte redusă și nici nu am auzit cuvântul "p*lă". Acuma nu fac pe mironosița, nici vorbă, însă după cum vorbeam cu sorella, din păcate stand up comedy-ul de la noi are deseori o tentă cocălărească - oamenii se amuză cel mai bine când le spui prostii. Uitați-vă la Seinfeld în schimb, cum te bagă sub masă fără să aibă nimic vulgar în repertoriu. Pop a avut și destule poante inteligente, la care nu se prinde oricine (recunosc că nici eu nu m-am prins la unele, atât de inteligente erau, haha!).

O altă diferență pe care am remarcat-o, dacă tot l-am pomenit pe Seinfeld, a fost aceea că Dragoș Pop nu a satirizat nimic, povestind doar întâmplări (inventate) și spunând bancuri. Nu a luat nicio situație reală, peste care dai în viață, pe care să o ironizeze la modul ăla, știți voi, care începe cu "Hey, what's the deal with....". Mi-ar fi plăcut mai mult un astfel de umor.

Una peste alta a fost un spectacol reușit, să nu fiu înțeles greșit. Aveți aici mai multe clipuri cu Dragoș Pop în acțiune.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"