O dramă, un film de război și un horror

Cu ele mă prezint în această seară de vineri. Începem cu filmul făcut după romanul cu același nume scos în 2005 de Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

M-a impresionat. Aș putea spune că este un film despre 9/11, filmat la New York (argumente suficiente pentru amatorul din mine), dar ar fi prea simplist. Extremely Loud and Incredibly Close vorbește despre angoasele din noi, înfruntarea fricii, călătorie, perseverență și renaștere. În rolurile principale îi avem pe Tom Hanks și Sandra Bullock (greu de crezut, dar are 47 de ani) însă de data asta rolurile secundare fac cu adevărat filmul. Puștiul Thomas Horn joacă foarte bine (de fapt el e în rolul principal, trebuie să mă corectez), iar Max von Sydow a fost nominalizat Oscar pentru rolul bunicului mut. Filmul a mai avut o nominalizare supremă în acest an, chiar pentru Best Picture, dar deh, era musai să câștige The Artist. Viola Davis (deja o mare actriță) și John Goodman se alătură distribuției. Extremely Loud and Incredibly Close prezintă noii oameni din era post 9/11, pentru mine fiind cel mai intens film pe această temă de la Reign Over Me

Am văzut și Joyeux Noël, în vreo două seri înainte să adorm în hotelul din Budapesta. Filmul a fost lansat în 2005 și este legat de Primul Război Mondial, mai exact de un armistițiu de Crăciun făcut între soldații francezi, scoțieni și germani. Foarte faină ideea, arată că înainte de orice altceva soldații sunt oameni și nu au de ce să se urască, chiar dacă țările lor sunt în război. Mai exact arată cât de imbecil și de inutil este războiul în general. Joyeux Noël a fost nominalizat Oscar pentru cel mai bun film străin. 

The Awakening este un horror a cărui acțiune are loc chiar la finalul Primul Război Mondial (apropo), cu Rebecca Hall în rolul principal. A început mai bine decât s-a terminat, pe parcurs începând să mustească de clișee. Rebeccăi îi prevăd însă un viitor mare în cinema. 

Weekend fain!

Comments

  1. Si eu am vazut de curand 'Extremely loud...' si m-a impresionat caci mi-am amintit de ziua de 11 sept 2000 cand dand intamplator pe un canal tv de stiri strain am vazut ce se intampla in lume, inclusiv momentul in care al doilea avion a intrat din plin intr-unul dintre turnuri. Mi-a fost frica la gandul unui razboi mondial eventual care ar fi putut implica si tara noastra precum si la drama prin care treceau new-yorkezii, drama care era clar ca nu avea sa se termine multi ani. Filmul descrie f bine momentele de panica prin care au trecut cei din NY in acele ore/zile si apoi cum o asemenea catastrofa poate sa dezechilibreze toata stabilitatea unei familii, lasandu-i cu sechele psihice.

    ReplyDelete
  2. Hmmm foarte ciudat, vad ca ai comentat in vechiul sistem de comments, ala clasic de la blogger. Nu ti-a aparut intense debate-ul?

    ReplyDelete
  3. Interesant oricum :D Tot nu-mi dau seama de ce a itnrat vechiul sistem..

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?