Hotel Victoria, pe malul Dunării. Și încă puțin despre Budapesta.

Noi suntem cazațí la alt hotel - peste Victoria am dat aseară când făceam o plimbare pe malul fluviului. Se află în zona Buda a capitalei Ungariei, vis-a-vis de superba clădire a Parlamentului. M-am decis: mă întorc la Budapesta cât de curând și mă voi caza la acest hotel. Adică, la naiba, uitați-vă numa' cum se vede din cameră (noaptea e și mai spectaculoasă priveliștea, vă garantez):


Azi am trecut pe acolo iar o tanti de la recepție, foarte amabilă, m-a condus într-o cameră atunci când i-am spus că m-ar interesa să mă cazez aici. Momentan prețul unei duble este de 90 euro, cu o variație de până la 110 în plin sezon. Se merită din plin după părerea mea. Te urci în mașină la Cluj, ajungi la Budapesta în vreo 6 ore (sau o juma de oră cu avionul dacă prinzi vreun low cost) și poți avea un weekend de vis.

Voi reveni săptămâna viitoare cu multe poze. Să mai spun că sunt foarte mulți oameni cu câini prin Budapesta și foarte multe cupluri gay (zic eu intuitiv), iar la capitolul recomandări menționez ficatul de gâscă / rață, care ți se topește în gură. Nu se compară cu acel ficat înecăcios cu care suntem obișnuiți. Dar Budapesta te cucerește în primul rând prin peisaje și lipsa agitației, paradoxal pentru o metropolă. Este pe locul 37 în topul celor mai vizitate orașe ale lumii.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)