Hello Budapest!

Cum ar spune un artist ignorant venit la Bucureşti pentru prima dată, numai că eu chiar sunt la Budapesta. Am plecat vineri dimineaţă din Cluj (cu maşina părinţilor) şi am ajuns în capitala Ungariei după vreo 7 ore si 5 opriri. Aici ne aştepta sorella, aterizată de la Londra. Ne-am cazat foarte aproape de podul cu lanțuri și am pornit la colindat.

În Budapesta mai fusesem de două ori, dar pe fugă (în 2000 și 2001), dar acum pot spune cu mâna pe inimă că este un oraș senzațional, care m-a impresionat mai mult ca Viena (unde am fost de 4 ori până acum). E drept că ne-am preumblat în special în zona Dunării, foarte probabil cea mai faină din tot orașul, dar verdictul meu este irevocabil. Sunt un pic umblat prin lume, având numeroase ieșiri prin Europa și una în State, așadar nu mai sunt ușor impresionabil în materie de turism, dar Budapesta chiar te lasă paf.

Am ajuns total întâmplător la Catedrala Sf. Ștefan (e mult mai mare decât pare în poze), unde tocmai avea loc o slujbă. Catedrala era plină de oameni care cântau iar atunci când am ieșit au început să bată clopotele, de ți se făcea pielea de găină. Am fost apoi să măncăm la un restaurant numit Dunacorso, foarte elegant și cu muzică live instrumentală de mare efect, cu o mică bilă neagră pentru chelner totuși: nu și-a notat comanda noastră și, nefiind Einstein, a greșit-o. Cum naiba se așteaptă ăștia să rețină ce mânăncă și ce beau 4 persoane diferite, nu pot înțelege. La masa de lângă noi am remarcat o româncă singură, care mi-a atras atenția prin nonșalanță și prin modul evident în care savura atmosfera din local.

Înainte de a ne retrage la hotel am urcat la Palatul Regal, de unde poți admira o priveliște fabuloasă a orașului, bașca faptul că te poți plimba în voie pe alei (era o oră relativ târzie și am fost aproape singuri pe acolo).

Vom părăsi acest minunat oraș luni, așa că vor mai urma povești și poze (pe care le voi încarca la Cluj, în condițiile în care wireless-ul de la hotel nu-ți permite multe giumbușlucuri).

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"