Sunday, 4 March 2012

Din păcate chiar nu e senil

A împlinit 82 de ani și chiar nu i-aș dori să fie senil, spun așadar "din păcate" în sensul în care face afirmațiile astea în deplinătatea facultăților mintale. Ilici, frâna de mână a României post-decembriste, crede că a avut un rol esențial în istoria țării. Desigur că a avut, dar esențial de prost. 


"Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, considera, la aniversarea celor 82 de ani, ca a reusit sa lase ceva in istoria Romaniei: "reconstructia ei democratica si, impreuna cu aceia care au crezut in acest tel al Romaniei, ancorarea ei in spatiul civilizational occidental", spune fostul sef al statului, citat de Agerpres. 
"Mi s-a propus un exercitiu de imaginatie: suntem in anul de gratie 2112. Urmasii nostri se uita la televizor, unde e programata o emisiune de genul 'Memoria inaintasilor'. Ce mi-ar placea sa stie despre mine generatiile care vin? Ca, dincolo de orice, mi-am facut datoria, ca am crezut in capacitatea natiunii noastre de a trece peste obstacole si de a progresa, dar, mai presus de orice ca am crezut in libertate, egalitate si fraternitate. Care sunt dincolo de stanga si de dreapta. Sunt esenta demnitatii umane. De-acolo, de unde voi fi, as fi bucuros sa pot privi zambind o lume mai buna, cu oameni mai fericiti si mai impliniti sufleteste", scrie Ion Iliescu."