Din păcate chiar nu e senil

A împlinit 82 de ani și chiar nu i-aș dori să fie senil, spun așadar "din păcate" în sensul în care face afirmațiile astea în deplinătatea facultăților mintale. Ilici, frâna de mână a României post-decembriste, crede că a avut un rol esențial în istoria țării. Desigur că a avut, dar esențial de prost. 


"Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, considera, la aniversarea celor 82 de ani, ca a reusit sa lase ceva in istoria Romaniei: "reconstructia ei democratica si, impreuna cu aceia care au crezut in acest tel al Romaniei, ancorarea ei in spatiul civilizational occidental", spune fostul sef al statului, citat de Agerpres. 
"Mi s-a propus un exercitiu de imaginatie: suntem in anul de gratie 2112. Urmasii nostri se uita la televizor, unde e programata o emisiune de genul 'Memoria inaintasilor'. Ce mi-ar placea sa stie despre mine generatiile care vin? Ca, dincolo de orice, mi-am facut datoria, ca am crezut in capacitatea natiunii noastre de a trece peste obstacole si de a progresa, dar, mai presus de orice ca am crezut in libertate, egalitate si fraternitate. Care sunt dincolo de stanga si de dreapta. Sunt esenta demnitatii umane. De-acolo, de unde voi fi, as fi bucuros sa pot privi zambind o lume mai buna, cu oameni mai fericiti si mai impliniti sufleteste", scrie Ion Iliescu."

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"