În așteptarea Oscarurilor

Luni dimineață vom comenta premiile, până atunci hai să vă spun ce am mai văzut, ca în fiecare seară de vineri.

Dacă tot am pomenit de Oscaruri, începem cu Hugo, marele favorit. Filmul lui Scorsese prezintă imagini minunate, e musai să-l vedeți la cinema sau Blu-Ray, altfel vă bateți joc de experiență. Avem de a face cu un fairy tale și nu am fost extaziat, dar filmul merită văzut și tratat mai degrabă ca o metaforă (de aceea, de exemplu, accept faptul că era iarnă, ningea, dar personajul principal era numai în pantaloni scurți sau atunci când se cocoață în turla cu ceasul, orașul părea a fi văzut de la înălțimea Empire State Building). Cei care iubesc Parisul vor fi încântați de acest film. Hugo are 11 nominalizări Oscar, parcă totuși prea mult....

Mi-a plăcut mai mult My Week with Marilyn. Filmul este făcut după niște jurnale ținute de un tânăr aflat în echipa de filmare care o însoțește pe Marilyn Monroe în Anglia, gagiul respectiv având o mică aventură inocentă cu super starul, care ne este prezentat dezorientat și vulnerabil, departe de strălucirea din fața reflectoarelor. Sunt fan Michelle Williams, e superbă, dar mi s-a părut totuși chiar prea inocentă pentru rolul lui Marilyn. Michelle are un chip absolut diafan și nu cred că a fost cea mai potrivită alegere pentru acest rol, numai din această cauză, nu și pentru cum joacă. Filmul are 2 nominalizări Oscar, una dintre ele fiind pentru Michelle (îi doresc să câștige).

Mergeți și vedeți Safe House, e foarte mișto. Eu l-am văzut la cinema weekend-ul trecut. Avem spionaj și acțiune foarte alertă, un Denzel Washington impecabil ca de obicei și un Ryan Reynolds care pentru mine confirmă deja. L-am văzut și în Smokin' Aces, un film din 2007 pe care de asemenea îl recomand, unde mai apar nume ca Ray Liotta, Andy Garcia, Ben Affleck, Jeremy Piven (bun de tot omul ăsta) și Jason Bateman.

Like Crazy este un film romantic despre doi tineri (el american, ea englezoaică având probleme cu viza USA) a căror relație pe ruta L.A. - Londra trece prin toate problemele inevitabile pe care oricine le intuiește dar reușeste să pice mereu în picioare. Nu avem siropoșenii în acest film. Într-un rol secundar apare Jennifer Lawrence, care acum un an era nominalizată la Oscar. E o actriță de mare viitor.

The Informers are o distribuție foarte tare (Billy Bob Thornton, Kim Basinger, Mickey Rourke, Winona Ryder), dar și un subiect și o desfășurare a acțiunii care te prind. Nota de pe imdb e cam exigentă. În film joacă și bunăciunea Amber Heard, despre ea vom trata mai pe larg săptămâna viitoare.

Și pentru că uneori păstrez la final o nerecomandare, trebuie să vă spun, Dumnezeule mare, să nu vă uitați la Jack and Jill. Ok, e un film foarte prost cu Adam Sandler, nimic nou până aici. M-a șocat însă că în film joacă și Al Fuckin' Pacino...și nu în rol secundar, frățioare, ba se mai joacă și pe el însuși! Multă vreme l-am apreciat pentru că, spre deosebire de Robert de Niro, nu-l văzusem în filme de duzină. Dar acum a comis-o grav și nimeni nu înțelege de ce. Am rezistat doar 15 minute la film (știam din start că are cronici catastrofale) apoi am mai derulat prin el puțin, numai de dragul lui Al. De nedescris. Aviz fanelor lui Depp: apare și el în film, tot jucându-se pe el însuși, dar spre deosebire de Pacino are bunul simț să joace într-o singură scenă.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"