The Girl with the Dragon Tattoo

Acest film are 5 nominalizări Oscar, un pic cam mult dacă mă întrebați pe mine. Rooney Mara face un rol interesant alături de Daniel Craig, dar parcă nu merita să fie propusă la Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin. Este o ființă foarte frumoasă, nu vă lăsați păcăliți de modul bizar în care arată aici. Noh, ce spuneți? ->
Hai să mai înșiruim niște filme acum. 


Martha Marcy May Marlene marchează debutul unei actrițe de mare perspectivă, Elizabeth Olsen. Este sora mai mică a celebrelor gemene Olsen, care au acum 25 de ani. Sigur le știți de când erau mici. Filmul este destul de tulburător, Elizabeth jucând rolul unei adolescente care evadează din mijlocul unei secte bizare (e cam pleonasm, știu), cu nervișorii și psihicul serios afectate. 

Meryl Streep joacă magistral în The Iron Lady, ca de obicei. O face pe Margaret Thatcher la mare artă. Din păcate este genul de film pe care l-aș asemăna, dintr-un punct de vedere, cu The Last King of Scotland. Adică rolul principal este de Oscar, filmul în sine nu te dă pe spate. 

We Need to Talk About Kevin. Acum câteva luni am mai văzut un film cu tema asta: un puști crescut într-o manieră disfuncțională de mama sa (deși fără să fie vina ei neapărat) o ia grav pe ulei și ucide câteva zeci de colegi de școală. În rolul mamei joacă foarte bine Tilda Swinton. Filmul are două planuri care se întrepătrund, ante și post masacru.

Mi-a plăcut Seeking Justice cu Nicolas Cage și Guy Pearce. Este un thriller în cadrul căruia un om obișnuit intră în belele - bun de văzut la orice oră.

Adam Resurrected este un film dur, despre traumele lăsate de WW2, văzute prin ochii unui clown de mare succes care trece prin umilințe majore pentru a supraviețui în lagăr. Rolul principal este jucat super bine de Jeff Goldblum.

La final un sfat: nu vă pierdeți vremea cu Immortals. Eu am renunțat după două încercări. Weekend plăcut!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?