Gibonii nu pot fi campioni

Niciodată. Chiar dacă tehnic vorbind ajung acolo, sunt doar niște campioni de carton, care vor pica rapid de pe soclu. Aseară a avut loc meciul de box dintre Vitali Klitschko și un țigan englez, pe numele său Dereck Chisora. Frații Klitschko, Vitali și Wladimir, sunt deținătorii tuturor centurilor greilor în acest moment. Chisora l-a pălmuit pe Vitali l-a cântarul oficial iar în ring, chiar înainte de meci, l-a scuipat cu apă pe Wladimir. Ce au făcut nobilii frați ucrainieni? Nu au ripostat, iar Vitali l-a învins, desigur, pe țiganul englez.

Câtâ stăpânire de sine îți trebuie pentru a putea râmâne calm ca ei? Credeți că e întâmplător că reacțiile de gibon în călduri pe care acest Chisora le-a avut (sau, relativ recent, un alt englez, David Haye, înaintea meciului cu Wladimir) nu au condus la o victorie în ring? Nicidecum. Un campion adevărat are noblețe și stăpânire de sine, în timp ce o cioară din ghetou știe doar să facă scandal și să intimideze în cel mai vulgar mod. Mai lăsați-mă cu englezii ăștia și cu eleganța lor (apropo, abia aștept să-l bată Bute pe guralivul Froch, chiar la el acasă).

Vitali Klitschko deține centura WBC a greilor și recordul all time (ca procentaj) al knock-out-urilor de la această categorie (89% - 40 din 44 de victorii). A pierdut până acum numai 2 meciuri, pe care le-a abandonat fiind accidentat.

Wladimir Klitschko deține centurile IBF, WBO și IBO ale greilor - 59 meciuri: 56 victorii, dintre care 49 prin K.O..

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics