A Dangerous Method și altele

Acest film parcă nu a fost așa intrigant cum mă așteptam. Are ceva scene cu caracter SM & submissive, dar nimic special. Prezintă însă un caz real. Inițial rolul Keirei Knightley (foarte bine joacă) fusese atribut Juliei Roberts. Viggo Mortensen are nasul lucrat ca să semene cu Freud. 

Rămânem tot în acea epocă, în ajunul Primului Război Mondial. The Last Station prezintă ultimele luni din viața lui Lev Tolstoi, jucat de Christopher Plummer. În film mai apar Helen Mirren, Paul Giamatti și James McAvoy.

The Rum Diary este un film plictisitor. Poate doar femeile care-s în limbă după Depp îl vor aprecia. Tot așteptam să se întâmple ceva care să-mi capteze atenția, o intrigă adevărată, dar nimic. Nu recomand. 

Take Shelter este un thriller psihologic (aș spune eu, deși e prezentat ca o dramă) despre un tip ale cărui vedenii și paranoia tot mai intense încep să-i afecteze viața de familie. Nevasta lui este jucată de Jessica Chastain. Filmul are acel ceva care te ține lipit de ecran. 

Hai să servim și o comedioară S.F., pe numele ei The Change-Up. Doi prieteni, cu vieți total diferite, fac schimb de trupuri și ajung să experimenteze viața celuilalt. Inutil să spun cum se termină, nu? Ryan Reynolds și Jason Bateman sunt în rolurile principale, iar această Olivia Wilde devine tot mai interesantă.

Ok, am văzut și Paranormal Activity, însă doar primul film din trilogie, pentru că restul erau cam la fel. Este unul dintre cele mai aclamate horrors, fiind asemuit cu The Blair Witch Project și Cloverfield, pentru faptul că este filmat cu o cameră de mână care lasă o impresie foarte reală asupra privitorului. Într-adevăr, suspans maxim, mai ales că nu știi despre ce este vorba, nici măcar la final. Doar o prezență necunoscută care scoate din minți un cuplu de tineri. 

Legat de genul ăsta de filme, măi copii, dacă vă afectează la modul în care vă gândiți la ele și rămâneți speriați chiar și după ce s-au încheiat, mai bine nu le urmăriți. Sfatul meu este să le luați strict la modul de distracție de moment. Nimic din ceea ce vedeți în filmele astea nu e real. Spun asta pentru că am întâlnit cazuri de oameni care, știți cum se spune, au văzut prea multe filme și rămân afectați. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?