Dacă-i miercuri suntem spirituali

Spuneam că în zilele de miercuri vom vorbi despre spiritualitate, new age, automotivare și alte lucruri de gen, mai folositoare decât orice master sau doctorat, în opinia mea. Înainte să strâmbați din nas (din păcate este o reacție destul de comună), vă recomand acest articol scris anul trecut, în care explic cum văd eu aceste lucruri și de ce nu trebuie să confundăm aceste noțiuni cu treburile religioase, sectante sau de orice natură cu caracter peiorativ. Ar fi un bun punct de start acel articol. Apoi putem vorbi despre două modalități esențiale pentru a obține ce dorești.

Le-am mai menționat de-a lungul timpului dar prinde foarte bine să le repetăm. La nivel pur spiritual, mental emoțional (alegeți exprimarea preferată) este de ajuns să faci două lucruri pentru a atrage în viața ta un anume rezultat. Iată care sunt aceste instrumente.


1. Recunoștința. Fii recunoscător atât pentru lucrurile pe care le ai deja dar mai ales pentru cele pe care le dorești dar nu le-ai primit încă. Da, fii recunoscător în avans. Cui? Nu contează prea mult. Alege tu: Dumnezeu, Univers, Sursa Primordială, Energia Fundamentală sau Moș Crăciun. Oricum e același lucru. Când îți exprimi recunoștința pentru ceva tu spui "îmi place asta, mai vreau!" și orice afirmație își găsește replica în viața ta reală, pentru că Universul îți copiază orice tip de manifest, ca un uriaș Xerox. Cea mai puternică rugăciune este cea de mulțumire, nu de implorare, pentru că atunci când mulțumești tu afirmi că ai deja acel lucru sau știi fără nicio urmă de îndoială că urmează să vină. Atunci când te rogi și doar ceri ceva, vei experimenta absența acelui lucru, pentru că exact asta afirmi: faptul că nu ai acel lucru în acel moment, pentru că altfel de ce l-ai cere? Din acest motiv atât de multe rugăciuni rămân fără răspuns, pentru că Dumnezeul prezentat de biserică este unul care răspunde fiecăruia după caz "Da", "Nu" sau "Poate mai încolo" și încurcate sunt căile lui, spun popii. Lucrurile nu stau însă așa.

Fără a poza într-un guru, doamne ferește, am curajul să afirm că după ce am studiat vreme de câțiva ani mai multe surse am ajuns la concluzia că toate întâmplările posibile, absolut orice gând sau idee produce mintea noastră, există deja undeva în Absolut, deși noi încă nu îl experimentăm în lumea fizică. Totul a fost creat iar noi nu facem decât să alegem ce experiență atragem în viața noastră. Că există sau nu universuri paralele nu știu, e deja o discuție prea complexă. Ideea este însă înfiorător de simplă și de magnifică:

Dacă mintea ta se poate gândi la ceva, acel lucru există deja. Altfel nu te-ai putea gândi la el. 

Este o lege la fel de reală ca și legea gravitației. Chiar și cea mai fantezistă idee are undeva un corespondent real. Marele șpil este să ajungem atât de conștienți de asta și de puterea noastră încât să atragem acea experiență în viața reală. Isus și alți mari maeștri spirituali făceau asta instantaneu. Și ce mai făcea Isus înainte de un miracol? Mulțumea. Pentru că știa că Dumnezeu, Allah, Universul (mare atenție să nu rămânem fixați pe o zeitate anume, pentru că nu contează denumirea) deja a pus acolo TOTUL. Dacă reușești să accepți ideea asta îți vine mult mai simplu să mulțumești și pentru lucrurile pe care nu le-ai primit sau pe care nu le experimentezi încă în viața ta. Pentru că știi că sunt acolo. Totul este deja acolo. Vrei un job mai bun? Păi deja există versiunea asta, cu tine într-un job de succes. Vrei să fi sănătos tun? Da, undeva în infinitatea asta prin care pendulăm există varianta cu tine trăind fără probleme până la 100 de ani. Mulțumește constant pentru asta și deja ai făcut un mare pas în acea direcție. 


2. Dă-i altuia ceea ce vrei să primești. Simplu, frumos, natural. Nu trebuie să respecți cantitatea oferită cu cea dorită, aici nu facem afaceri. Și nici din punct de vedere al nuanțelor nu trebuie să fim stricți. Vrei dragoste? Oferă altora dragoste. Chiar și un zâmbet se încadrează în categoria asta. Și nu ne referim doar la latura romantică a dragostei. Vrei ajutor într-o problemă? Ajută-l tu pe altul înainte. Vrei să ai venituri mai consistente? Lasă bacșiș mai mare și dă bani celor cu probleme. Prin toate aceste gesturi noi spunem "uite, am chestia asta, pentru că pot s-o dau altuia" și, așa cum spuneam mai sus, orice afirmație (făcută mental, vorbit sau ca acțiune) va produce o energie corespunzătoare care se va materializa în existența ta fizică. 

Două sfaturi la final: faceți toate aceste lucruri cu sinceritate maximă și fără să vă gândiți obsesiv la răsplata care va veni. Doi la mână, orice gând devine mai puternic dacă este însoțit și de o acțiune fizică. Fiți activi, comportați-vă ca și cum deja aveți tot ce vreți să primiți. E mai greu să stai într-o peșteră, să meditezi la minuni și la nemurire și să aștepți să-ți cunoști femeia visurilor, să ai un job important sau să ajungi să vezi Australia. Orice gând trebuie dublat de o acțiune fizică, oricât de mică este ea. Altfel nu vei face nimic doar cu puterea minții. 

Încercați să aplicați aceste principii, nu aveți nimic de pierdut. Mult succes vă doresc și m-aș bucura foarte mult că acest articol să fi ajuns la voi exact când aveați mai mare nevoie de ideile expuse aici.

A wise Shaman once said, “If you really trust that the Universe is within you, then you would not ever doubt that what you desire is also a yearning that is shared with the Cosmos.”

In other words, if you can dream it, it already is present in the Universe…all you need to do is to allow it to take manifestation.

Shamans never, ever question the existence of a miracle…they do not waste their energies feeding the frequencies of doubt. Instead, they step into the field and give thanks for what has yet to manifest in the physical…but already exists in the Absolute.

Step into the realm of Absolute today and see and give thanks for the invisible made Visible.

Blanca Beyar

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?