Am dat pe la cinema săptămâna asta

Unde am văzut Man on a Ledge și Contraband. Să le luăm pe rând apoi să menționăm și altele.


Man on a Ledge este un thriller captivant, tras în plin Manhattan (aplauze!). Așa cum spune Elizabeth Banks în trailerul de pe imdb, filmul nu este ce pare inițial. Imaginile amețitoare (la propriu, vezi titlul) mă fac să vă recomand să-l vedeți la cinema. În rolul principal este Sam Worthington, pe care eu l-am văzut prima dată în Avatar, un actor care începe să-mi placă. La fel pot spune și despre Jamie Bell. Iar la capitolul actori consacrați îl avem pe șarmantul Ed Harris. 

Contraband îi are în rolurile principale pe Mark Wahlberg și pe Kate Beckinsale. Giovanni Ribisi și Ben Foster pigmentează filmul prin rolurile lor deja clasice (primul de-a dreptul fucked up, al doilea brilliantly disturbing). Ben Foster e actor de Oscar în rol principal, pariez că în 5-10 ani îl va lua. În ciuda câtorva clișee, filmul e mișto, mai ales finalul.  

Rămânem puțin cu superba Kate, pentru a vă spune despre Snow Angels (2007) și Laurel Canyon (2002). Nu le văzusem până acum, dar vi le recomand, fără alte cuvinte. Tare fain trece actrița asta de la inocență la depravare și de la blândețe la violență, uneori în cadrul aceluiași film, nu doar de la rol la rol. Apropo, deși sunt fanul ei, nu am urmărit seria Underworld, nu gust așa ceva. Dar tot a fost ceva bun pe acolo, luați de vizionați în HD (dacă nu vă axați doar pe imagini, obsedaților, puteți descoperi și muzica foarte bună din fundal). 

Ah, să nu uit: în Laurel Canyon joacă Christian Bale și Natascha McElhone (Karen din Californication), care este la fel de adorabilă ca în serial. E posibil să revin curând cu recomandări legate de filmele lui Kate Beckinsale, dintre cele mai vechi, că din ultimii ani am cam acoperit tot.

Mergem mai departe. Am văzut J. Edgar. Scurt și la obiect: DiCaprio face un rol foarte bun, dar filmul e plictisitor. Asta ca să știți la ce vă așteptați. Eu personal am avut un bonus: joacă și Naomi Watts în filmul ăsta (aplauze!). 

Dacă vreți o comedioară ușoară și plină de New York, numai bună de weekend, vă recomand Tower Heist. Distribuția e bună: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck (și ăsta o să ia Oscar în următorul deceniu, pentru un rol serios, vă zic), Alan Alda și Tea Leoni. The Tower, așa cum apare el în film, este clădirea numită oficial Trump International Hotel and Tower (la care mă holbam și eu în 2008, ce vremuri). Se pare că nenea Donald Trump le-a dat acces ăstora la mai multe apartamente personale pentru a putea filma.

La final vă recomand Mercy, un film în care apar cei doi Caan (celebrul James, tatăl, și promițătorul fiu Scott). Cei doi sunt tată-fiu și în film. Este povestea unui scriitor de romane de dragoste care, în mod paradoxal, nu credea în ideea asta și avea doar relații pasagere. Bineînțeles, până când viața l-a lovit, la modul dur chiar. 

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics