Un nou episod al serialului "Să ne indignăm cu jandarmii"

Mircea Badea este manipulant indignat. Iată de ce. Pune pe blog un clip cu niște jandarmi care snopesc din bătaie anumiți indivizi (pe care trebuie să-i presupunem a fi nevinovați, nu?) și vai vai, câtă revoltă și dezgust trezește.

Desigur, din imaginile respective lipsesc secvențele cu magazine sparte, tonete incendiate, garduri smulse din pământ, pietre aruncate în jandarmi și altele. Nu știu de ce, dar am vaga impresie că jandarmii n-au dat iama în pensionarii, oamenii muncii, tinerii și chiar copiii care au protestat calm în Piața Universității. Nu pe ăștia i-au luat la pulane din senin așa. Acești oameni sunt încă acolo, nu-i deranjează și nu-i bruschează nimeni, deschideți televizorul. Și tot așa am vaga impresie că un protestatar non-violent, care nu și-o caută cu lumânarea și care la o adică evită un conflict, pleacă dintr-o zonă fierbinte și nu face pe zmeul în fața unor jandarmi, chiar nu va fi agresat. Există și excepții, desigur, dar sunt foarte puține și în mod cert nu sunt prezente în clipul postat de Badea.

Uite, am și eu un clip. Priviți acești "bravi" protestatari cu apucături ultras, care o dau cu "Muie Băsescu!"  și ""Libertate!", doar pentru că așa e cool acum și așa se manifestă gibonismul care zace în ei. Dacă i-ai întreba de ce nu e bun Băsescu habar n-ar avea ce să spună. Eu cred că ăștia care dădeau cu pietre în jandarmi și-au luat-o, pe deplin meritat. Considerați clipul de mai jos un prequel la cel postat de lătracul Antenei 3. Măcar așa să avem imaginea de ansamblu.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?