Omul de Neanderthal modern

Ce credeți, cercopitecii din imaginile de mai jos, ăia cu cagule și fețe acoperite, care rup garduri, dau cu pietre în salvări și în jandarmi, sparg vitrine și tot tacâmu', fac asta pentru idealurile lor politico-sociale sau doar pentru că au găsit rost de bătaie? Doi la mână, chiar de ar avea țeluri bine conturate și nu doar defulări gibonistice, credeți că așa se dă jos un președinte, spărgând vitrina magazinului din colț și dând foc la toneta de ziare?

Am întâlnit zilele astea ideea conform căreia o putere nu poate fi răsturnată prin proteste decente, așa că "dom'le, nu e frumos ce fac băieții ăștia, dar altfel nu se poate, doar nu credeți că-l dăm jos pe Băsescu manifestând pașnic!". Pentru mine este doar un alt exemplu de democrație post înțeleasă și aplicată. Pe Băsescu l-a ales poporul, prin VOT, de 3 ori chiar. În 2004, în 2007 (când fusese suspendat de parlament) și în 2009. Poporul l-a vrut, nenicule. El este președintele poporului, nu lăbarul de Diaconescu. Nu-l mai vrem? Păi atunci avem două variante: așteptăm până în 2014 când îi expiră mandatul sau ne rugăm la vajnicii reprezentanți ai opoziției, Crin și Victor, să-l suspende (apropo, unul dintre ăștia va veni în locul lui Băsescu, fie acum, fie în 2014, abia aștept să discutăm atunci). Asta pentru că poporul român gândește doar la prima mână, precum șoferul din trafic care e atent doar la mașina din fața lui, nu și la două mașini depărtare, iar în stație călătorii se postează chiar în fața ușilor busului, invitându-te să le cobori în cap, în loc să aștepte în lateral. La fel și noi, îl vrem jos pe Băsescu, dar nu ne întrebăm pe cine punem în loc și de ce.

Noi de 22 de ani schimbăm președinți și tot așteptăm să ne meargă mai bine, așa cum cretinul care conduce Steaua schimbă antrenori, fără ca nimeni să-și dea seama că problema e în primul rând la noi, abia apoi la președinte. Noi ne alegem soarta și ne place așa mult să facem pe martirii și pe asupriții sorții. Numai asta am făcut de când ne știm. Trebuie să ne trezim noi înșine, ca și conștiință globală, ca mentalitate, iar abia apoi acea masă critică nou formată va putea alege un președinte decent.

Recomand acest articol, democrație vs. dictatură, mucioșilor și pomanagiilor care, sub manipularea mediei, aruncă atât de ușor cu apelativul "dictatură".

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?