Imparțial, despre SMURD și Arafat

Noroc că am citit o postare făcută de Mani Gutău pe Facebook și m-am lămurit puțin cum stă treaba în nebunia asta a ultimelor zile. Înainte de a vă arăta afectați și panicați, înainte de a semna petiții inutile, înainte de a înjura pe cine nu trebuie, citiți și acest punct e vedere. El nu aparține lui Mani, ci unui voluntar SMURD. N-am nicio dovadă că e pe bune, până la urmă orice este posibil și manipulare există peste tot, dar tind să cred că este un text adevărat.

După cum ar trebui să știți, în spatele oricărei nebunii mediatice de acest gen (cum este și cea cu maidanezii) stau două tipuri majore de interese: politic și financiar. Până la urmă primul este inclus în al doilea, dar hai să nu filozofăm prea mult. În spatele oricărei fraze gen "ne pasă de cetățeni" este doar interesul pentru capitalul de imagine. Adversarii politici ai actualei puteri profită acum din plin de simpatia de care se bucură Raed Arafat și îl folosesc împotriva lui Băsescu (exact așa cum au făcut și cu regele acum aproape 3 luni). Nu sunt fanul lui Băsescu și al niciunui nenorocit aflat la putere, nu voi merge la vot și îi consider pe toți o apă și-un pământ, dar e bine să avem toate datele înainte de a formula o concluzie și a deveni partizani cu o anume cauză. Ah, să nu uit: Antena 1,2, 3 și tot grupul Intact - sunteți o mizerie.

Iată textul postat de acel voluntar SMURD:

"Numele meu este Mihai Negrea sunt voluntar la SMURD de 5 ani, student la Medicină în anul 6, coordonator de comunicare la liga Studenţilor UMF Tg Mures, am pus osul în implemntarea mai multor programe de educatie Medicală pe Medicină de Urgenţă naţionale  şi locale.
Printre primele lucruri care a trebuit să le învăţ când am început să mă implic pe partea de Educaţie este ce înseamnă SMURD şi cum funcţionează: de la legislaţie ,la sistem ,la partea de management. Am auzit povestea SMURD mai mult decât aude un copil povestea scufiţei roşii….
Eu vreau să lămuresc nişte lucruri cu caracter general pentru că s-a creat o isterie din care cel mai mult are de suferit dr. Raed Arafat şi oamenii care lucrează în sistem.
  • Legea Sănătăţii nu desfiinţează SMURD. SMURD-ul aparţine Inspectoratului pentru SItuaţii de Urgenţă. Asta trebuie să înţeleagă toată lumea….
  • Informaţiile date de preşedintele Băsescu şi cum că sistemul medical de urgenţă în forma actuală ar fi existat şi fără dr. Raed Arafat sunt penibile si vă dau două exemple:
  •  În Romania inainte de SMURD nu exista sistem de urgenţă. Ambulantele erau doar masini de transport…. Pacientii nu erau tratati in nici un fel pana la ajungerea la spital. Nu mai vorbim ca ambulanţele mergeau fara girofar si sirena si oamenii au facut reclamatii la Politie cand Arafat a introdus sistemul acustic si luminos obligatoriu in Mureş. Rata de mortalitate era pe la 70-80% în traumă înainte de SMURD.
  • Cetatenii Tg Mures-ului au pus osul si au donat de cate ori a fost nevoie pentru Cumpararea de ambulante la Mureş cu mult timp inainte ca statul sa fie de acord cu formarea unui serviciu national de Urgenţă numit SMURD .  Cetatenii Muresului au  participat voluntar la construcţia clădirii unde se desfăşoară acum activitatea UPU.
  • Domnul Basescu spunea ca nu exista ambulante la tara. Tin sa-l informez ca din 2005 sau 2006 a inceput un program prin care Echipajele de prim ajutor ale SMURD era infiintate in judetele unde existau unitati SMURD deja , Gen Bihor , Tg Mures astfel ca din 30 in 30 de km pe drumurile principale orice solicitare poate  fi deservita de un First Responder in cel mult cateva minute. Majoritatea Judetelor in tara beneficiaza de acelasi sistem inclusiv Bucurestiul cu exceptia Judetului Iasi unde a Explicat dansul din cauza cui nu exista.  În Mureş avem la Sovata, la Deda, la Reghin, la Iernut la Sighişoara şi la Tg Mureş (care e staţionat la Jandarmerie în cartierul Tudor)
  • Sistemul integrat 112 a fost implementat de dr. Raed Arafat prima data la TG mures( si de fapt si pana cum doar la Tg Mures e sistem Integrat)

Cat despre reactiile oamenilor, majoritatea Site-urile si Televiziunilor fac o dezinformare crasă susţinând ca domnul dr. Raed Arafat luptă pentru  a menţine sistemul că legea Sănătăţii ar desfiinţa SMURD-ul. Lupta dânsului e alta, e cu implicarea serviciilor private pentru accesul la fondurile statului in sistemul medical de urgenta. Nu o sa dezbat daca e bine sau nu caci nu acesta este scopul meu.

Dar oamenii politici locali si de la centru incearca sa speculeze capitalul de imagine al domnului dr.  si sa profite   pentru a castiga capital electoral diseminand informatii false , se crează cauze pe facebook  se transmit mesaje aiurea şi altele.
Televiziuni si site-uri de stiri speculeaza la maxim acest lucru Antena 1 creând inclusiv o pagina “Salvare  pentru SMURD” pentru a disemina informaţii electorale si chestiuni anti guvern şi anti Basescu.
Site-ul Evz are o campanie de denigrare a domnului dr. neprezentând informaţii publice complete in legatură cu fondurile alocate  şi licitaţiile efectuate pe partea de medicină de Urgenţă.
Mulţi oameni îl acuză de fapte de corupţie sau beneficii însuşite de dânsul…. Daca este vreun om în aceasta lumea despre care sa pot spune că curat ca lacrima când vine vorba de corupţie păi acesta e Dl. Dr. Raed Arafat.
Ideea e ca cine vrea sa-l sustina pe domnul Dr. Raed Arafat , să-şi arate solidaritatea faţă de dânsul ca persoană  ,  pe facebook pe email , pe site-ul fundatiei pentru SMURD.   Nu mai diseminati informatii false si nu mai aderati la cauze aiurea pe Facebook.
http://www.facebook.com/pages/Fundatia-pentru-SMURD/144549712271553
www.smurd.ro
Ca sa  intelegeti de ce scriu aceste randuri:
Singura motivatie pentru care am dat admitere la medicina a fost pentru ca mi-am dorit sa ajung un medic la fel de bun, la fel de respectat si la fel de dedicate ca Dr. Raed Arafat. Si nimic altceva…
Mihai Negrea"

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?