Filmele cu care mi-am petrecut trecerea dintre ani

Nu le-am văzut de Revelion, ci la sfârșit de 2011 / început de 2012. Prioritate are filmul pentru care m-am deplasat la cinema, asta după ce în decembrie am vizionat la pachet cele 3 serii anterioare.

Mission: Impossible - Ghost Protocol nu aduce multe în plus trilogiei și nici nu știu dacă toată seria asta de misiuni imposibile e mai mișto decât filmele cu James Bond sau, să zicem, trilogia Bourne, despre care am vorbit mai demult. Are acțiune tare, adrenalină și actori buni, în rest scenarii cam S.F.. Am mers să văd filmul la cinema în special datorită scenelor amețitoare trase pe Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire a planetei (eu fiind pasionat de așa ceva). Mai mult: Tom Cruise își face singur cascadoriile, adică da, chiar el a fost atârnat pe exteriorul clădirii la filmări, singura chestie care trebuie menționată fiind aceea că în realitate era legat cu cabluri chiar și în scenele în care pare că se suie pe turn cu mâinile goale. Dar oricum! Iată despre ce vorbim:Și un super bonus pentru mine: superba Michelle Monaghan (soția lui Cruise în Mission: Impossible 3) apare într-o singură scenă, deși se părea că au omis-o de data asta. Alte detalii nu vă mai dau.

Trecem la Carnage. Dacă sunteți fani Polanski, v-ați scos. Filmul e ca o piesă de teatru, setată în apartamentul unui bloc din New York, cu 4 actori mari și lați. Dar ce actori - 3 au luat Oscarul în trecut iar al 4-lea a fost nominalizat. Încercați să vedeți dacă vă ține răbdarea. Filmul e bunicel, deși recunosc că nu e genul meu.

Colombiana este un film de acțiune interesant, însă fără pretenții profunde. Bun de văzut când n-aveți chef să vă folosiți prea mult mintea. Este vorba de o fetiță ai cărei părinți sunt omorâți de niște mafioți apoi ea crește și-i răzbună. "Ce vrei să te faci când vei crește mare?" "Killer!" - cam așa stă treaba.

Continuăm cu Cherrybomb, un film britanic incitant, despre doi adolescenți cărora le cade cu tronc o tipesă rotunjoară dar sexoasă, care-i joacă pe degete până la punctul în care lucrurile degenerează grav. Rămânem cu britanicii și pentru A Lonely Place to Die, un thriller mișto cu răpitori și cățărători, care pe parcurs se dezvoltă altfel decât te așteptai.

Higher Ground marchează debutul regizoral al frumoasei Vera Farmiga. În film joacă și Taissa Farmiga, sora cu 21 de ani mai mică a Verei, care îi seamănă foarte mult și întruchipează personajul acesteia din tinerețe, astfel avem și noi, în sfârșit, un film în care the young Corinne și the mature Corinne chiar seamănă foarte bine, spre deosebire de cazurile clasice în care între actorul mic și cel matur nu există nicio legătură. Însă filmul este bun mai ales pentru modul în care ironizează fanaticii religioși.

Am văzut și Dear John, film romanțos și siropos despre care auzisem însă chestii mai bune. Nu e cine știe ce iar actorii nu m-au convins, parcă nu aveau deloc din chimia aia teoretică din scenariu. E un film de văzut cu prietena, așa cum se spune șablonistic. Sau poate că nu-i musai să-l vedeți deloc. Treziți-vă, oameni buni, v-o spune un tip chiar foarte sentimental: dragoste din asta ca în filme, în care nu vă vedeți ani în șir (și nici măcar nu comunicați cumva), iar apoi vă reîntâlniți și nimic nu s-a schimbat, nu prea există.

La final vă recomand o comedie foarte mișto, mai ales dacă sunteți roacări: School of Rock. E mai vechi, din 2003, dar nu contează. Văzut la recomandarea unei prietene, râs la el, plăcut. Jack Black e bun. Filmul este regizat de Richard Linklater - nu prea le am eu cu regizorii și nu-i prea urmăresc, dar omul ăsta a făcut Before Sunrise și Before Sunset, deci...aplauze! (doar ce v-am zis că-s un tip sentimental).

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?