Dezbatere: cum vedeți România acestor timpuri?

Vă propun o discuție, mai exact am câteva întrebări punctuale la care puteți răspunde, cât mai argumentat eventual. Iată despre ce este vorba.

1. Considerați că în perioada 2004 - 2011 ați trăit mai prost decât în ceilalți ani post-decembriști? Uitați-vă exclusiv la traiul vostru și nu răspundeți în funcție de ce vă spun Antenele și Realitățile. Răspundeți exclusiv din experiență, nu în funcție de ce vă pun alții că trăiți. Vorbim de viața reală, nu de aia descrisă de niște cifre pe un ecran sau de vorbele unora.

2. Credeți că o altă guvernare ar fi gestionat mai bine criza? Nu uitați că din 2008 există o criză economică globală, care ar fi afectat România chiar dacă președinte era Isus și prim-ministru apostolul Petru. Țineți cont și de asta când răspundeți la prima întrebare. 

3. După tot ce s-a întâmplat în ultimii 22 de ani, mai puteți avea încredere în vreun politician indiferent de culoarea sa? Aveți speranța că o alianță (să-i spunem ciudată numai) cum este USL-ul va salva România?

4. Mergeți la vot anul ăsta?

5. Dacă există oameni care nu pun botul la manipularea ordinară făcută la televiziunile de știri, aservite politic, asta înseamnă că ei sunt automat băsiști sau pot fi ei chiar neutri, scârbiți de orice politician? Este normal ca o televiziune de știri să asmută oamenii la revolte stradale, să ofere informații eronate (vezi "desființarea" SMURD-ului) și indiferent ce ar spune sau ar face ăștia de la putere, acea televiziune să-i atace 24/7, ani de zile la rând?

Știu, par întrebări retorice și într-un fel chiar sunt, dar chiar sunt interesat de orice punct de vedere argumentat și accept orice idee și experiență reală care va fi împărtășită aici. Dacă sunt retoric o fac din subiectivitate, dar asta nu înseamnă că alții trebuie să aibă aceleași opinii. Chiar sunt curios să aud cât mai multe versiuni. Așadar vă ascult.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)