Dacă-i vineri avem filme

După cum ziceam azi, de acum încolo vom vorbi despre filme vinerea seara. Voi începe cu un proaspăt nominalizat Oscar.

A Better Life ne prezintă viața grea a unor imigranți mexicani în America, tată și fiu. Tatăl este jucat foarte bine de Demián Bichir, actor mexican care tocmai a fost nominalizat la Oscar pentru acest rol. Filmul în sine nu este mirobolant.

The Double este un film de spionaj cu Richard Gere în care nu mai știi care e băiatul rău și care-i ăla care-i vine de hac. 

Orphan este un thriller reușit, peste ce mă așteptam în momentul în care am început să-l urmăresc. Pare clișeu povestea, dar nu e. Iar Vera Farmiga nu prea joacă în tâmpenii. 

Transit. Actori necunoscuți + alertă și suspans permanent = posibil film mișto. Și ăsta chiar este. 

The Hunter este cam bizar. Un vânător este angajat să vâneze o specie rară de tigru. Pe durata a cam 80% din film merge de nebun prin pădure și pune capcane. Apoi ăia care l-au angajat vor să-l omoare, dar scapă. După care împușcă tigrul ăla și se pune pe bocit. Willem Dafoe joacă rolul principal. Când urmăream filmul chiar mă gândeam dacă nu se puteau gândi la un titlu și mai comun ca ăsta - numai în ultimii 2 ani s-au făcut 3 filme cu denumirea The Hunter.

La final abandonăm filmele relativ recente și vă recomand unul de acum 5 ani, dar cu siguranță cel mai bun din seria asta de vineri seara: The Last King of Scotland, pentru care Forest Whitaker a luat Oscarul de rol principal. Senzațional joc face, într-adevăr. Vizionare recomandată mai ales acelora care nu stăpânesc bine noțiunea de dictator și tot îi dau cu ea pe goarnă, cu creierii spălați de media românească.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?