Ce ați înțeles din manifestațiile anti-băsesciene de ieri?

Hai să vă spun ce am înțeles eu apoi putem să dezbatem.

Păi se propune o nouă lege a sănătății. Bună, proastă, habar n-am. Cine are răbdare o poate studia în liniște aici, pe site-ul preșidenției. Toți sar cu gura, punctul central al discuției fiind privatizarea sistemului medical care ar afecta / desființa SMURD-ul. Dacă intrați acolo pe link și dați o căutare prin lege după cuvântul "smurd" vă veți lămuri rapid că nu era vorba de nicio desființare, iar cine a pronunțat acest cuvânt prin media în ultimele zile a fost fie un manipulant abject, fie un ignorant.

Bun. Ce a urmat? În urma presiunilor, Băsescu îi cere lui Boc să retragă legea. Iar acum se pornesc manifestațiile. Păi cum? Nici așa, nici așa? Cum e mai bine până la urmă? De ce au manifestat abia când s-a propus anularea legii care deranja lumea? De ce nu au protestat de la început? Fac pariu că majoritatea ălora ieșiți în stradă sunt convinși și acum că se dorea desființarea SMURD-ului. O turmă de oi manipulată atât de ușor cu tembelizorul. 

Cu ce ne alegem la sfârșitul zilei? Cu nimic. Legea aia poate conținea ceva elemente bune. Vreți să mergeți la medic la stat, în continuare, în spitale insalubre în care trebuie să dai șpagă doctorilor prost plătiți sau ați prefera să mergeți la privat, unde ați putea beneficia de cu totul alte condiții? Vreți să fiți prostiți în continuare de trusturile de presă conduse de politicieni și afaceriști, fără a studia cu adevărat problema și a trece prin filtrul gândirii anumite elemente? Vreți să fiți simpli pioni politici, cum au fost regele Mihai și Raed Arafat, al căror capital de imagine a fost și este folosit ca o armă într-un joc politic? Ieșiți și manifestați atunci. Pentru că.....nu știu, frate, a dat Băsescu o lege, pe care apoi a anulat-o și pentru că, ăăăă, desființează SMURD-ul, pe care de fapt nu-l desființează, dar, hmmm, Băsescu e ticălos, nene, tre' să-l dăm jos!

De acord cu ultima replică. Dă-l jos dacă vrei, dar fă-o cu cap dacă poți, nu ca o oaie îndobitocită. Și, la fel de important: gândește-te pe cine pui în loc, manifestantule.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)