Californication (serialul) și Hank Moody (personajul)

Am ajuns la zi cu acest foarte cool serial (singurul din ultimii mulți ani pe care-l urmăresc). Tocmai a fost lansată a 5-a serie. O să vă spun pe scurt de ce îmi place Californication, apoi o să discutăm un pic despre tipologia personajului principal. 

Motivele care m-au făcut să îndrăgesc acest serial sunt simple dar solide:
  • Umorul foarte bun (cu scăpări inevitabile)
  • Fuckin' California (adică e mișto acest tărâm)
  • Mult sex
  • Legătura romantică indestructibilă dintre personajele principale, deși el este un afemeiat notoriu
  • Personajele fain creionate (masturbatorul șef Evan Handler este criminal, îl știți din Sex and the City)
  • Showbiz-ul de la mama lor
  • Melodiile foarte frumoase de la finalul unor episoade (vezi asta)
  • O femeie senzațională din toate punctele de vedere, genul love-of-anyone's-life (Karen, jucată excelent de Natascha McElhone)
  • Hank Moody, jucat de David Duchovny, un personaj devenit subit noul meu erou personal. Asta nu doar pentru faptul că este scriitor, roacăr și new-yorker, dar mai ales pentru modul dramatico-lejer în care-și trăiește ceea ce putem numi criza vârstei mijlocii. Și, absolut evident, pentru cantitatea obscenă de femei care-i cedează. Sau care se dau la el. Acest succes senzațional la femei pare tras de păr, dar sunt absolut convins că Moody reprezintă modelul (im)perfect la care visează în secret orice femeie, în cel puțin un moment al existenței ei.  Nesimțit, arogant, misogin, nepăsător, arătos, fumător, bețiv, drogat, boem, artist, fără obligații. Ți-o trage și pleacă iar tu, femeie, adori asta. Deși foarte puține ar recunoaște, sunt convins că multe femei se masturbează la duș cu gândul la un asshole de tipul lui Hank Moody. Nu că ar fi ceva rău în asta. 

Ceva rău sau mai degrabă ipocrit ar fi să spui "Oh, da, eu vreu un bărbat care știe ce vrea, care nu-i afemeiat, care nu bea, care mă respectă și alături de care vreau să am un viitor" dar cu prima ocazie să-l înșeli sau să fugi cu un sictirit futăcios cum e Hank Moody. Multe femei fac asta, pentru că lucrurile interzise și nerecomandate sunt de multe ori mai atractive. Hank Moody este plăcerea vinovată a oricărei femei care nu este satisfăcută sexual sau din alte puncte de vedere. De asta apreciez acest serial și rolul făcut de Duchovny, pentru modul foarte natural în care exprimă aceste lucruri. 

În caz că nu știați, Duchovny a fost dependent de sex (la modul în care a avut nevoie de terapie ca să scape de asta), poate și din acest motiv îi iese așa de bine acest rol, care i-a adus un Golden Globe. Cu o singură chestie m-a dezamăgit personajul său. Păi cum este posibil ca tocmai lui Mädchen Amick să nu i-o pună?!

La final, pentru că acest serial este totodată foarte romantic, la modul cool romantic, câtuși de puțin siropos, vă las cu o scenă minunată care vine într-o antiteză binevenită cu latura pregnant sexuală a sa. Scena este trasă la New York, aplauze!


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)