Viața unui copil și blogging-ul

Bloggerii importanți din România au, ca orice om, defecte. Problema este că, datorită notorietății, defectele și erorile lor îi pot afecta pe alții. Pe lângă aroganța inevitabilă, văzută în proporții mai mari sau mai mici la alde Zoso sau Arhi, născută din faptul că zilnic îi citesc mii de oameni și îi comentează câteva zeci sau chiar sute, există și cazuri când un blogger influent poate provoca daune destul de grave. Iar acum mă refer chiar la blogger-ul meu preferat, VisUrât, care recent a născut un mare scandal în blogosferă.

Am mai spus de ce îmi place blogul lui, așa că nu repet. Totuși voi fi obiectiv și voi spune că și la el am remarcat nu de puține ori acea înfumurare pe care ți-o dă traficul. Repet: presupun că e inevitabilă. "Ce șmecher sunt eu, mă citește atâta lume, deci ce spun eu contează, eu sunt vedetă, tu ești pulea". Cam așa gândește un blogger din A-list, fie că o face doar la modul subconștient. Mai haios e când mari bloggeri din ăștia erau niște frustrați nebăgați de nimeni în seamă, the last picked up in the team, cum spun americanii, înainte de a deveni cunoscuți online iar acum zici că-s miezul din Fanta. E ca și cum blogging-ul le-ar fi adăugat 5 cm la penis și erecții mult mai puternice. Nu dăm nume. 

Oricum, nu vreau să fiu înțeles greșit: eu am mai spus că-i invidiez și îi admir la modul cel mai deschis - ce job poate fi mai tare ca ăsta? Scrii pe blog și faci bani. N-ai șef, n-ai program și te poți muta oriunde pe planeta asta. Fuckin' perfect. Pe de altă parte, faptul că ești printre cei mai citiți nu înseamnă că ești cel mai bun, că scrii cel mai bine, că ai cele mai tari subiecte, etc. E ca și cum ai spune că tipa care câștigă Miss World e cea mai frumoasă din lume sau că trupa care ia un Grammy e cea mai șmecheră. În fine, asta e o discuție foarte lungă și care se bazează pe argumente subiective. 

Să revenim de unde am pornit. De fapt să lămurim despre ce este vorba. VisUrât a scris un articol de tip investigație jurnalistică, prin care ataca părinții unui copil bolnav. De ce? Pentru că, spune el, acei părinți ar fi bogați (conform unor declarații de avere disponibile online) și cu toate astea au deschis un cont unde lumea să poată dona bani pentru copilul lor. VisUrât spune că nu-i normal să ceri bani când tu, părinte, ești plin de bani, deci în primul rând trebuie să vinzi tot ce ai ca să-ți ajuți copilul iar abia apoi să întinzi mâna și să ceri. Din păcate se pare că nu a fost informat cum trebuie iar articolul său poate infuența multă lume să nu doneze bani, să creadă că e vorba de o șmecherie menită să-i fure. Mai pe scurt: acel articol poate influența viața unui copil. În rău, chiar foarte rău.

Nu are rost să ne lungim. Vă las câteva link-uri pentru a rumega singuri situația. Acesta este artiolul scris inițial de VisUrât. Apoi au fost reacții, cum ar fi asta și asta. Apoi VisUrât a răspuns, abordând din nou o poziție deloc recomandată, anume justificându-se, aruncând cu acuze într-unul și într-altul și fără să-și ceară scuze pentru prejudiciul provocat unui copil bolnav. Știu, se poate spune că scuzele înseamnă fix pix. Așa este, pentru situația concretă sunt egale zu zero, dar contează pentru imaginea și noblețea ta. Voi îl puteți ajuta trimițând un simplu sms gol la 848, care va fi taxat cu 2 euro.

De asemenea, puteți dona prin Romtelecom, formând :
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.

Acest articol nu este un atac la adresa lui VisUrât, ci doar o luare de poziție ce se vrea cât mai obiectivă. În comentariile articolului scris de Simona Tache, linkuit mai sus, apare un tip care pozează la modul ridicol în avocatul lui Sebastian Bârgău aka VisUrât, probabil din dorința de a-și promova cumva incipientul blog. Eu nu voi proceda niciodată așa și sper că Sebastian, care apreciază sau a apreciat la un moment dat acest blog, din moment ce și l-a pus la blogroll fără ca eu să fi vorbit vreodată cu el, înțelege ce am vrut să spun în acest articol. E mișto când ești un mare blogger, dar treaba asta vine la pachet cu niște responsabilități - trebuie atenție maximă pentru ce și cum spui pe blogul ăla.

Nu uitați, sms la 848 :)

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?