Trenurile merg o leacă mai repede

Am revenit la Cluj după vacanța de la Ploiești & Câmpina. Deși am mașină și m-am acomodat cu ea după cei 6 ani în care nu am șofat deloc, trenul a fost totuși preferabil, nefiind deocamdată decis să mă înham la un drum așa de lung cu mașina. Vești bune are moșul: trenurile circulă mai repede acum.

Știu că pe unii dintre voi îi amuzau poveștile mele de pe tren și sudalmele adresate CFR, însă de data asta salut un mic pas către normalitate, ca să nu spun că-i laud că ar fi aberant. Deci dacă în cei 2 ani jumate de când mi-s clujean făceam minim 9 ore, uneori chiar 10, între Cluj și Ploiești, acum am făcut doar 8 ore, ba chiar cu puțin peste 7 h jumate când am venit de la Ploiești spre Ardeal. E o schimbare semnificativă, deși este în continuare demn de zorii secolului trecut să faci atâta pe doar 430 km. Am senzația că au reparat tronsonul Câmpina - Brașov (aici era jale maximă, pe 70 km făceai și 3 ore uneori).

Încerc să iau partea bună și din prețul exagerat (am dat 192 lei pe un bilet dus-întors, adică sunt curse aviatice low cost la bani ăștia care te duc oriunde în Europa). Anume: trenurile sunt umplute la mai puțin de jumătate din capacitatea lor. Mergi lejer, te întinzi pe 3 scaune, te desfășori cu laptopul, nu te regulează nimeni la cap și nu-ți ia aerul nicio mamaie. Azi totuși am dat peste un cocalar abject, din ăla...absolut clasic, care asculta manele la mobil (evident fără căști) și care la un moment dat începuse să-și facă poze singur. Urmăriți cocalari.com, poate apare. Cum deja îmi scosesem laptopul mi-a fost lene să mă mut la distanță și mai mare (era la vreo 5 m de mine), așa că mi-am pus căștile să uit de el.

Acest articol NU se vrea o reclamă pentru CFR. Îi voi lăuda abia atunci când, pentru aceeași sumă de bani sau pentru mai puțin, voi face maxim 5 ore între Cluj și Ploiești. Până atunci vă sfătuiesc să luați mașina sau avionul, dacă vă permiteți.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)