Sentimentele sunt limbajul sufletului, dar iată cum anume

Apropo despre Ask And It Is Given despre care vorbeam recent, iată o completare venită de la Neale Donald Walsch:

"Feelings are things you are making up. 
The day you get this will be the day your life will change.
Conversations with God says that “feelings are the language of the soul.” This has led many people into thinking that feelings are the way that our soul is trying to communicate with us. In this they have misunderstood everything.

Feelings are not the soul’s tools of communication, feelings are the soul’s tools of creation.

Whoa. Now THERE is something big. There is something for you to remember always. Stop looking to your feelings to see what it is you think your soul is trying to tell you, and starting looking to your feelings to see what it is you are now creating. Then, if you do not like what you are creating, choose again. Do this by changing how you are feeling."

Pasajul este extras din cartea lui Neale numită "Part of the Change - Your Role as a Spiritual Helper". Cartea poate fi descărcată de pe un site al lui Neale dar nu mai găsesc acum, așa că dacă o vreți v-o trimit. Este adresată în primul rând celor care vor să-i ajute pe alții, de la cel mai banal mod la cel mai complex, dar este binevenită pentru orice cititor. 

Mi-a plăcut fragmentul citat mai sus și sunt sigur că ați receptat mesajul: îți poți controla orice sentiment, deși deseori pare imposibil să faci asta, feeling-ul fiind perceput întotdeauna ca o reacție inevitabilă în fața a ceva și nicidecum ca o alegere. Însă întotdeauna alegem, problema se pune doar dacă o facem conștient sau nu. De câte ori s-a întâmplat să vedeți oameni reacționând diferit în fața aceluiași eveniment? Puteți spune că totul ține de fapt de personalitatea lor sau mai știu eu ce, lucru cu care sunt de acord până la un punct, dar ideea de bază (și, zic eu, incontestabilă) este că orice lucru sau întâmplare are semnificația pe care i-o dai tu și totul depinde de cum te poziționezi față de acel ceva. O poți face într-un fel care îți produce emoții pozitive sau o poți face într-un fel care îți produce emoții negative. Și da, putem include orice aici, chiar și ceea ce în mod universal ar fi acceptat drept mare bucurie sau dramă. 

În concluzie: simte-te bine din start, fără motiv, iar "motivele" vor veni pe urmă, nu înainte. Alege doar gândurile și sentimentele bune. Uite cum procedez eu uneori. Îmi pun piesa de mai jos, devenită de mai multă vreme un fel de imn personal. Am mai postat-o pe blog acum ceva ani, dar atunci o făcusem mai mult pentru că vorbeam de actrița Shannyn Sossamon, care apare în clip. Versurile par banale la prima vedere, dar conțin adevăruri fundamentale și pot fi îmbrățișate de orice creștin, budist, musulman sau simplu free spirit care-l vede pe Dumnezeu în tot și realizează că nu există nimic în acest Univers (sau în altele) care să nu fie Dumnezeu.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)