The Power de Rhonda Byrne

"Ai cap de taur!" - așa suna la noi celebrul refren al celor de la Snap, The Power. Vedeți de ce glume mă țin când vreau să discut lucruri serioase? Am citit cartea pomenită în titlu, scrisă de tipa care a realizat faimosul The Secret (carte și film). Cartea o puteți găsi la Diverta și v-o recomand, cu unele amendamente. 

Toate principiile enumerate acolo sunt bune, sănătoase, magnifice chiar. Am dat peste ele în atât de multe surse încât pot spune că au devenit noua mea religie (exagerând, desigur). Practic n-am aflat nimic nou, doar mi-am solidificat unele idei. Tanti Byrne este un învățător spiritual deosebit, are tot respectul meu, dar nu este de talia unor Esther și Jerry Hicks (o să vorbesc curând despre o carte scrisă de ei), ce să mai zic de Neale Donald Walsch. Felul în care explică Neale lucrurile este mult mai complex. Practic avem trei ligi diferite aici, dar asta contează prea puțin. Dacă sunteți debutanți pe latura asta e chiar recomandat să începeți cu The Secret și Rhonda Byrne, citiți apoi The Power, faceți cunoștință cu Mike Dooley apoi puteți aprofunda aceste (putem să le spunem) conversații din tot mai multe surse. 

Vă recomand să nu urmați chiar toate sfaturile Rhondei - poate vă ia valul, cine știe. Mă refer la cele care vorbesc despre a te comporta ca și cum deja s-a îndeplinit ceea ce dorești să se îndeplinească. Iar aici sunt date niște exemple care s-ar putea să vă facă să vă simțiți ridicol cu voi înșivă, gen dacă îți dorești un partener pune masa pentru doi, deși ești singur. E foarte probabil să simțiți că ați luat-o razna și deja ați anula toată anticipația și gândirea pozitivă, așa că aveți grijă pe latura asta. Cel mai bine este ca mental să ajungi acolo unde vrei, apoi emoțional. Fizic mai puțin, vezi exemplul un pic deraiant cu masa pentru doi. Sper că mi-ați înțeles ideea. 

În rest, după cum știm. Tu ești sursa pentru toate, tu ești divinul individualizat, nu există rău în universul absolut, elimină-ți din sistem toate gândurile și emoțiile negative pentru că ele nu fac decât să pună frână energiei pozitive care în mod normal ar circula nestingherită, ducându-te oricunde vrei să ajungi. Mai multe vorbim când voi posta despre cartea pe care încă o citesc, scrisă de soții Hicks. Și mai specific o dată pentru neavizați: aici nu vorbim nimic sectant, nimic blasfemitor și nu ne referim doar la  "gândirea pozitivă" - asta este o definiție neavizată și implicit foarte simplistă. Lectură faină!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?