New Year's Eve - filmul care nu trebuie ratat luna asta

Am fost ieri la cinema să-l văd. A fost de ajuns să descopăr trailer-ul și distribuția pentru a fi convins că nu trebuie să pierzi acest film dacă îndeplinești măcar una dintre următoarele condiții: 1. Iubești New York-ul iar Times Square (numită și The Crossroads of the World) îți sucește mințile 2. O distribuție senzațională te poate convinge. 3. Iubești atmosfera de Revelion. 4. O coloană sonoră bună îți afectează în mod semnificativ impresia cu care rămâi la final.

New Year's Eve reprezintă practic o combinație între New York I Love You și Valentine's Day. Dacă ați văzut aceste filme o să vă faceți imediat o idee. De altfel este regizat de același regizor care a făcut Valentine's. Asistăm la o serie de povești, aparent fără legătură între ele, dar care la final se leagă prin conexiunea dintre personaje. Cred că filmul a fost tras foarte recent, pentru că în Times Square se tot vede o reclamă la Sherlock Holmes 2, care încă nu a fost lansat. Iar pentru autenticitate în film îl puteți vedea chiar pe primarul Bloomberg.

Să fim bine lămuriți: filmul în sine nu e cine știe ce, strict din punct de vedere cinematografic, în ciuda starurilor care-l populează. Dar mie mi-a provocat emoție, din motivele enumerate la început. Ăsta este un motiv important pentru care vreau să văd filme, nu caut doar să fiu dat pe spate de arta în sine. Iată câțiva dintre actori: Halle Berry (arată la fel, adică senzațional), Jessica Biel (aplauze!), Jon Bon Jovi, mica rază de soare Abigail Breslin, care între timp a crescut, Carla Gugino, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Michelle Pfeiffer (începe să-și arate vârsta), Hilary Swank, plus new-yorkezii autentici SJP și Robert de Niro.

Iar acum câteva date reale: celebrul countdown de la miezul nopții din Times Square este urmărit live de aproape 1.000.000 de oameni aflați la fața locului și 1.000.000.000 la tv, dintre care 100.000.000 sunt americani. Unul dintre visele mele este să petrec multe nopți de Anul Nou acolo, când coboară acea celebră bilă. Este o tradiție care ține din anul 1904. Faza mai puțin tare este că a ajunge să petreci un Revelion în Times Square este aproape S.F. (sau, mai exact, ce veți vedea voi în film, cum ajung ăia în inima locației la oră de vârf e chiar S.F.). Știu de la prietenele mele de acolo și citesc și aici cât de pregătit fizic și psihic trebuie să fii pentru a penetra zona aia și pentru a prinde un loc din care chiar vezi ceva. E musai să te prezinți cu foarte multe ore înainte și să rămâi pe baricade, în condițiile în care nu-s nici bude ecologice în zonă iar toate localurile sunt închise, desigur. Oricum, dacă ai ieșit, ți-ai pierdut locul. Poate nu realizați ce înseamnă o mulțime formată din 1.000.000 de oameni (cât 10 stadioane Camp Nou). Eu sincer nu realizez, mai ales cum naiba încap ei în Times Square și pe străduțele adiacente, asta în condițiile în care această piață nu e nici Charles de Gaulle de la București și nici Place de la Concorde din Paris: este o intersectie în X, deci nu în cruce, așadar relativ îngustă, iar impactul ei este dat de înălțime și de densitate, nicidecum de suprafață.

Mâine vin cu o listă de filme de Crăciun, fiți pe recepție. Vă las cu Better Days de la Goo Goo Dolls, o super piesă aflată pe coloana sonoră a filmului.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)